Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savršeno

Trostruka čokoladna bomba u bezbroj slojeva - možete li zamisliti bolji početak vikenda od ovoga?!

28.01.2022.
u 09:12

Čokoladne palačinke složene u tortu, a između svake božanstvena čokoladna krema i na kraju gusti ganache koji se u potocima slijeva niz ovu divotu... Jeste li ovako zamišljali raj na Zemlji? Mi jesmo!

Zašto biste trebali čekati neku posebnu prigodu da se počastite ovom istinskom čokoladnom fantazijom? Možda se čini da je priprema malo zahtjevna, ali vjerujte na riječ - dobro ćete se zabaviti, pogotovo ako ste istinski ljubitelj čokolade!

Čokoladne palačinke s kremom od čokolade i ganache preljevom

Za palačinke:

185 g brašna

25 g kakaa u prahu

2 žličice praška za pecivo

¼ žličice soli

2 jaja

65 g šećera

240 ml mlijeka

3 žlice ulja ili 45 g rastopljenog maslaca

1 žličica ekstrakta vanilije

85 g komadića čokolade

ulje za podmazivanje tavice

Za kremu:

170 g svijetlih čokoladnih suza

85 g tamnih čokoladnih suza

240 ml kokosova vrhnja obranog iz rashlađene limenke kokosova mlijeka

½ žličice ekstrakta vanilije

Za ganache preljev:

140 g čokolade s visokim udjelom kakaa

120 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Prvo pripremite čokoladnu kremu. U vatrostalnu posudu ubacite čokoladne suze i odložite je sa strane. Izdvojite vrhnje iz rashlađene limenke kokosova mlijeka i stavite ga u posudu srednje veličine neka zakipi. Čim zakipi maknite posudu s vatre i polako prelijte preko čokoladnih suza. Dobro umutite da dobijete glatku smjesu pa spremite u hladnjak na sat vremena. Izvadite iz hladnjaka i umutite ručnim mikserom na srednjoj brzini dok ne poprimi svijetlo smeđu boju i postane pahuljasta.

Dok se krema hladi u velikoj zdjeli prosijte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i sol pa  stavite na stranu. U zasebnoj posudi srednje veličine umutite jaja i šećer dok se dobro ne sjedine. Dodajte mlijeko, ulje (ili rastopljeni maslac) i ekstrakt vanilije. Ulijte mokre sastojke u suhe sastojke i miješajte tek toliko da se sjedine i suhi sastojci navlaže. Na kraju dodajte rastopljene komadiće čokolade i još jednom promiješajte. Sad zagrijte tavu na umjerenoj vatri i premažite je uljem. Za svaku palačinku izlijte na tavu ¼ šalice smjese za tijesto. Pecite 2-3 minute dok se na površini palačinki ne pojave mali mjehurići. Pažljivo preokrenite pa pecite s druge strane još 1-2 minute. Prebacite na tanjur i po želji prekrijte aluminijskom folijom da zadržite toplinu. Ponovite postupak dok ne potrošite cijelu smjesu za palačinke. Sad slažite palačinke na pladanj, jednu po jednu, a između nadjenite kremu od čokolade. Na kraju napravite čokoladni ganache. U posudi za mikrovalnu pećnicu sjedinite čokoladu i vrhnje za šlag pa ubacite u mikrovalnu pećnicu 20-30 sekundi, povremeno prekidajući program da biste promiješali smjesu dok se čokolada ne rastopi i smjesa postane glatka. Prelijte preko „torte“ od palačinki i odmah poslužite. Tortu po želji možete ukrasiti smrznuti bobičastim voćem.

Foto: Shutterstock

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije