Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednostavno i fino

Treba vam ideja za zdrav obrok? Pripremite odrezak od prosa

proso
Foto: Thinkstock
23.04.2014.
u 10:49

Odlično se slažu s tofu sirom (sir od soje), seitanom (pšenično meso) i varivom.

Potrebno je: 1 šalica prosa, 2,5 šalice vode, 1 žličica soli, 50 g sitno narezanog crvenog luka, 25 g mrkve, još neko povrće po želji, sitno narezano, hladno cijeđeno suncokretovo ulje

Priprema: U lonac stavite proso, sol i vodu, pa kuhajte pola sata. Kad se ohladi, dodajte povrće i dobro izmiješajte. Oblikujte pljeskavice, a zatim ih pržite dok ne porumene.

Odlično se slažu s tofu sirom (sir od soje), seitanom (pšenično meso) i varivom. Mogu se poslužiti uz ciklu, kuhani kupus i mrkvu, a dekorirati pečenim suncokretovim sjemenkama. Na tanjuru je i seitan (tzv. pšenično meso), a sve je začinjeno soja umakom.

SAVJET + Seitan se može kupiti u svakoj bolje opremljenoj prodavaonici zdrave hrane. Osobe koje su na strogoj dijeti mogu ga jesti skuhanog, ali je, naravno, ukusniji kad se isprži na hladno cijeđenom ulju ili ispeče u pećnici.

>>Kušajte specijalitete drugih zemalja. Evo što se jede u Maroku, Indiji, Japanu...

>>Jeste li znali da postoji i slana bajadera? Iskušajte je

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije