Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halo, doktore!

'Tjeme mi ima neugodni miris nedugo nakon pranja. U čemu je problem?

Muškarac
Foto: Ilustracija/ Thinkstock
27.04.2015.
u 14:56

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe... Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

Imam 39 godina i problem s kosom.

Nakon pranja drugo jutro tjeme mi neugodno miriše. Kosa mi je jako masna, a povremeno imam i perut.

Perem je svaki drugi dan i nastojim mijenjati šampone, ali ništa ne pomaže.

Imate li savjet za mene?

Odgovara Jelena Meštrović Štefekov, dr. med., spec. dermatologije i venerologije

Sebum, odnosno loj koji fiziološki oblaže kožu vlasišta kako ne bi bila suha – ne miriše lijepo, a vi ga imate višak. Kao i kod drugih tjelesnih izlučevina, postoje određene individualne razlike u intenzitetu i karakteru, no u pravilu – ni kod koga nisu ugodna mirisa. Savjetujem korištenje tzv. coal tar šampona dva puta tjedno te suhog šampona dan između pranja kose.

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe... Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

>>'Kosa mi se stanjila, ima je manje, a tjeme mi je masno i perutavo'

>>'Imam leće, a zadnje vrijeme me svrbe oči. Što da radim?'

Komentara 3

HU
humperlein
19:40 27.04.2015.

ma ne prat nikako to je sve danas kancerogeno poslusaj me!

IV
IvanCehulic
15:50 27.04.2015.

Coal Tar je već 2 godine zabranjen kao supstanca za korištenje u proizvodima namijenjenim kao kozmetika opće upotrebe. Ulaskom Hrvatske u EU Coal Tar kao kancerogena tvar je dopuštena samo kao medicinski proizvod s receptom od liječnika. Danas postoje raznii drugi proizvodi koji su prirodniji i u malo većoj količini jednako učinkoviti kao Coal Tar, a mogu se naći u redovnoj prodaji u ljekarnama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije