Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTANITE TERAPEUT

Terapijska tajlandska masaža opušta i podiže imunitet

masaža
20.01.2010.
u 14:09

Tajlandska masaža je energetska masaža i u svojoj se teoriji temelji na učenjima preuzetim iz filozofije joge. Naše tijelo ima četiri suptilnija "omotača" - energetski, emocionalni, mentalni i spiritualni.

Preventivna, opuštajuća i terapijska, jogijska tajlandska masaža, vještina s poviješću dužom od dvije tisuća godina pomaže tijelu da postane gipkije te smanjuje bolove u zglobovima i leđima.  Kako objašnjava učitelj tajlandske jogijske masaže Davor Haber, ova je masaža namijenjena je svima, zdravima i bolesnima, a može biti preventivna, opuštajuća i terapijska.

- Ciljevi su tajlandske masaže podizanje imuniteta i pojačavanje protočnosti energije sustavom energetskih kanala. Nuspojave, posebno ako se pri tome misli na neke nepoželjne, poput glavobolje poslije masaže, uglavnom se javljaju u onih pojedinaca koji su i došli s određenim problemom. Radi se o snažnijoj manifestaciji energije koja je dugo vremena bila "uspavana" pa s njenim "buđenjem" ponekad dođu i neželjene nuspojave, koje se, valja reći, vrlo brzo povuku. Velika se većina ljudi odmah po završetku masaže osjeća energizirano, snažno i zadovoljno - kaže Haber i dodaje da u prosjeku masaža traje najmanje dva sata.

Tajlandska masaža je energetska masaža i u svojoj se teoriji temelji na učenjima preuzetim iz filozofije joge. Jedno od tih učenja, poznato kao "pancha kosha", pretpostavlja da je naše tijelo ima četiri suptilnija "omotača" - energetski, emocionalni, mentalni i spiritualni.

- U kontekstu jogijske tajlandske masaže fizičko se tijelo poima kao alat za dosezanje tih finijih tijela. Iz toga proizlazi da se radom na fizičkom tijelu radi i na emocijama, psihi, na mentalnoj razini - objašnjava učitelj tajlandske jogijske masaže.

Pod njegovim stručnim vodstvom od petka 22. siječnja u studiju Sangha Yoga počinje tečaj tajlandske jogijske masaže u tri intenzivna vikenda, zahvaljujući kojem svatko tko želi, može postati terapeut. A što je potrebno za zvanje terapeuta?

- Za početak, potrebna je dobra volja i interes, nikakvo predznanje nije potrebno budući da se na vikend-seminarima postupno usvaja gradivo po principu ponavljanja mojih demonstracija. Seminare vodim na tradicionalan način, a započinjem ih kraćim vježbanjem joge i meditacijom. Moj je način rada prepoznao Thai Healing Alliance International, vodeća svjetska organizacija za promociju tajlandske masaže - objasnio je za kraj Haber.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije