Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Stručnjaci šokirali mnoge: Bijela čokolada zapravo nije čokolada

shutterstock
18.08.2020.
u 14:30

Kako bi se proizvod klasificirao čokoladom, mora sadržavati krute komade čokolade, što bijela čokolada nema.

Bijela čokolada je hrana koja stvarno dijeli ljude - ili je obožavaju ili im se uopće ne sviđa. Ako ste netko tko s ponosom proglašava bijelu čokoladu vašom omiljenom vrstom čokolade, sa žaljenjem vas obavještavamo da zapravo nije čokolada, prenosi mirror.co.uk.

Iako bi vam se, naravno, oprostilo kad ste pomislili da je čokolada, jer riječ čokolada stvarno postoji u njezinom imenu, bijela čokolada se tehnički klasificira kao čokoladni slastičarski proizvodi, a ne čista čokolada jer ne sadrži nikakve krute komade čokolade. Napravljena je korištenjem mješavine kakao maslaca, šećera, mliječnih proizvoda, vanilije i emulgatora poznatog kao lecitin.

Stručnjaci za hranu objasnili su razliku između čokolade i bijele čokolade. - Kad se kakao zrna uklone iz njihovih mahuna, fermentiraju, osuše, prže, otvore i izvade, a ljuske odbace, ostaje samo maleni dio čokolade. One su zatim mljevene u pastu koja se zove čokoladni liker. Čokoladni liker može se razdvojiti na kakao komadiće koji daju okus, i kakao maslac, koji je mast. Proizvod mora sadržati komadiće kakaa kako bi se klasificirala kao čokolada, a bijela čokolada ima samo kakao maslac - tvrde stručnjaci.

Nakon što se ova informacija podijelila na društvenim mrežama, mnogi su ostali šokirani i nazvali bijelu čokoladu ‘lažnom.’ - Bijela čokolada je lažna. Ne bi se trebala zvati čokolada - komentirao je jedan korisnik. - Istina o bijeloj čokoladi slomila mi je srce - otkrila je jedna korisnica.

Korisnik TikToka otkrio kako napraviti popularan Big Mac umak:

Komentara 7

SA
samoborka
21:35 18.08.2020.

Tu sam "novu šokantnu" tvrdnju pročitala još prije oko 300 godina.

AT
atlantisind
19:53 18.08.2020.

nikada je nisam volio

Avatar lijevipokvarenibrisač
lijevipokvarenibrisač
00:04 19.08.2020.

Sto posto sam uvjeren da se nakon ovog članka bijeloj čokoladi crno piše!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije