Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prefino i jednostavno

Ovog vikenda zasladite se ljetnim desertom - mousse od bijele čokolade i malina

Shutterstock
08.08.2020.
u 07:00

Nakon obilnog ručka za vikend rashladite sebe i svoje ukućane jednim laganim desertom.

Jednostavan za pripremiti, ovaj lagani mousse od bijele čokolade i malina začinit će topli vikend. Treba vam samo nekoliko sastojaka i desetak minuta pripreme.

Sastojci:
1 paket malina
2 žlice šećera
2 žlice likera od naranče
1 i 3/4 šalice vrhnja za šlag
170g bijele čokolade, narezane
Nekoliko kapi crvene boje za hranu

Jedan je korisnik TikToka uspio otkriti recept umaka koji se nalazi u Big Macu: Evo kako ga pripremiti.

Priprema:
U blenderu izmiksajte maline dok ne dobijete glatku smjesu. Procijedite dobivenu smjesu u zdjelu kako biste maknuli sitne sjemenke. Dodajte šećer i liker, a zatim miješajte dobro dok se šećer ne počne topiti. 

U loncu, na laganoj vatri, zagrijte 1/4 šalice vrhnja za šlag i dodajte bijelu čokoladu. Stalno miješajte dok se čokolada ne otopi. Dodajte kremi 1 žlicu umaka od malina i boju za hranu. Sve dobro izmiješajte, piše All Recipes.

U jednoj zdjeli umiksajte preostalo vrhnje za šlag, umiješajte kremu od bijele čokolade. Izlijte u posudice i prelijte umakom od malina.

Po želji možete dodati usitnjene kekse ili naribanu bijelu čokoladu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije