Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Ovog vikenda zasladite se ljetnim desertom - mousse od bijele čokolade i malina

Nakon obilnog ručka za vikend rashladite sebe i svoje ukućane jednim laganim desertom.
08. kolovoza 2020. u 07:00 0 komentara 2071 prikaza
Foto: Shutterstock

Jednostavan za pripremiti, ovaj lagani mousse od bijele čokolade i malina začinit će topli vikend. Treba vam samo nekoliko sastojaka i desetak minuta pripreme.

Sastojci:
1 paket malina
2 žlice šećera
2 žlice likera od naranče
1 i 3/4 šalice vrhnja za šlag
170g bijele čokolade, narezane
Nekoliko kapi crvene boje za hranu

Jedan je korisnik TikToka uspio otkriti recept umaka koji se nalazi u Big Macu: Evo kako ga pripremiti.

Priprema:
U blenderu izmiksajte maline dok ne dobijete glatku smjesu. Procijedite dobivenu smjesu u zdjelu kako biste maknuli sitne sjemenke. Dodajte šećer i liker, a zatim miješajte dobro dok se šećer ne počne topiti. 

U loncu, na laganoj vatri, zagrijte 1/4 šalice vrhnja za šlag i dodajte bijelu čokoladu. Stalno miješajte dok se čokolada ne otopi. Dodajte kremi 1 žlicu umaka od malina i boju za hranu. Sve dobro izmiješajte, piše All Recipes.

U jednoj zdjeli umiksajte preostalo vrhnje za šlag, umiješajte kremu od bijele čokolade. Izlijte u posudice i prelijte umakom od malina.

Po želji možete dodati usitnjene kekse ili naribanu bijelu čokoladu.

Sitne pogreške Cijelo vrijeme pogrešno kuhamo bolonjez? Poznati chef otkrio kako je ispravno Recept nije bilo lako pronaći Veliki obožavatelj McDonald'sa otkrio kako napraviti Big Mac umak kod kuće Bicikliranje NEZABORAVNA AVANTURA Biciklirajte Zagrebom i okolicom: Koje su rute idealne za obitelj, ali i najhrabrije ovisnike o adrenalinu? Gorenje Pametni savjeti Borba protiv otpada: Bacamo hrane više nego ikada, ali postoje načini kako to smanjiti
POLICIJA SVE SNIMILA
Kako se radilo u aferi Janaf: Kovačević je naručivao eskort dame, a Grgić strahovao da ga netko vidi
Gastro Zagreb
Jesen na našem stolu
Gastro sezona: Što nas dolaskom jeseni čeka na našim stolovima
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.