Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za ukusan obrok

Što vam je sve potrebno u kuhinji

Popustolovac
Foto: Shutterstock
07.08.2014.
u 09:39

Kuhanje uvelike olakšava dobra oprema za kuhanje. Pod opremom podrazumijevamo noževe, daske za rezanje, zdjele, posude za pečenje, ali i sav ostali pribor koji bi se trebao nalaziti u jednoj modernoj kuhinji

Početnik ste u kuhanju i ne znate što vam je sve potrebno? Ne brinite! Popustolovac vam donosi listu najbitnije i najpovoljnije opreme uz koju ćete zasigurno postati pravi profesionalac!

Svatko kupuje ono posuđe koje si financijski može priuštiti. Vjerojatno će se visokokvalitetna i skuplja oprema više isplatiti, jer će potrajati duži niz godina. Jeftinija i niskokvalitetna oprema će se vjerojatno istrošiti u relativno kratkom roku, pa ćete morati ponovo potrošiti novce i kupiti novu. O tome što ćete kupiti, odlučujete sami, a mi ćemo vam dati najbitnije smjernice.

Neophodno za kuhanje su svakako posude za kuhanje. Za kuhanje je potrebno imati nekoliko posuda i lonaca raznih veličina. Tako je za, na primjer, pirjanje poželjno imati barem jednu posudu s debelim dvostrukim dnom, dok je za prženje, pohanje i pečenje potrebno imati dvije tave debelog dna i tavu za pečenje palačinki. Ako volite pripremati složence, poželjno je imati vatrostalnu zdjelu, dok su za pečenje mesa potrebne 1 do 2 tepsije raznih veličina. Neophodan kuhinjski pribor su noževi. Svaka kuhinja bi trebala sadržavati nož za guljenje krumpira, nož za rezanje povrća i mesa, te poseban nož za rezanje kruha koji ima nazupčanu oštricu. Dobro je imati i kuhinjske škare koje možete upotrijebiti za rezanje povrća ili za rezanje pečenog mesa s kostima. Kao podloga za rezanje, mogu vam poslužiti daske za rezanje različitih veličina i materijala.

Od pribora za miješanje, prženje i ostale načine pripreme, neophodno je imati nekoliko drvenih kuhača, valjak za razvlačenje tijesta, batić za lupanje mesa, ribež te pjenjače različitog oblika. Umjesto pjenjača, možete se koristiti i električnim mikserom ili ručnim miješalicama. Kako bi bez problema otvarali konzerve i boce, potreban vam je kvalitetan otvarač, dok vam je za pripremu limunade potrebna naprava za cijeđenje voćnog soka.

Na kraju, sastavni i neizostavni dio kuhinje su mali kućanski aparati. Njihovo prisustvo primjetimo tek onda kada se neki od njih pokvari. Mali kućanski aparati nam olakšavaju život te štede vrijeme i živce. Za koje ćete se kućanske aparate odlučiti, ovisi o vama. Najpovoljniju i najnoviju ponudu malih kućanskih aparata i ostale kuhinjske opreme, možete uvijek provjeriti na stranici Popustolovac.hr.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije