Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRANA

Što učiniti sa svim ostatcima hrane od Uskrsa? Imamo rješenje!

Hrana
Foto: Getty Images
1/4
22.04.2019.
u 07:00

Veliki dio Uskrsa čini hrana, a Hrvati obično imaju tendenciju nagomilavanja hrane koju nerijetko bace dan poslije! Evo kako možete izbjeći ovaj scenarij i napraviti još bolja jela!

Niste sigurni što učiniti sa svim tim tvrdo kuhanim jajima sada kada je Uskrs završio? Jednostavno razbijte ljusku, iskrižajte ih na komadiće i napravite najslasniju salatu! Možete se poigrati pa napraviti salatu od raznih namirnica poput rajčica, kukuruza, šparoga, sira, tjestenine ili komadića mesa, piše Food Network.

Od ostataka šunke možete napraviti krokete, kao i slane palačinke sa sirom ili vrhnjem. Šunka je i dalje nepresušan izvor gastro inspiracije pa ju tako vrlo jednostavno možete pretvoriti u slastan quiche koji će biti idealan jutarnji obrok.

Foto: Getty Images

Oživite ostatke pečenog krumpira tako što ćete ih pretvoriti u jednostavnu, ukusnu juhu od vrhnja i svježe naribanog parmezana. Napravite slastan rižoto od đumbira, mrkve i drugog povrća, a također možete ubaciti i komade šunke ili mesa.

Napravite i brusketiće od šunke pomoću jednostavnog slojevitog tijesta za pecivo s razrezanim švicarskim sirom i kriškama šunke. Pecite tijesto s maslacem dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Umutite ih s toplim medom i poslužite za doručak, lagani ručak ili užinu prije večere. Svakako da postoje razne alternative pomoću kojih možete napraviti jednostavan, ali slastan obrok pomoću uskrsnih ostataka, a sve što vam treba je nota kreativnosti.

Video: Pitali smo građane koliko poznaju uskršnje blagdane

Ključne riječi

Komentara 1

KR
kralj505
10:03 22.04.2019.

penzioneri stavljaju u duboki za iduci uskrs....eo baka mi kaže :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije