Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan burgera

Sočan burger po receptu gastro-znalca Darka Kontina

28.05.2020.
u 09:00

Dok su nekad hamburgere uglavnom jeli radnici industrijskih tvornica, danas je postao prava gurmanska poslastica i omiljeni zalogaj za sve ljubitelje dobre hrane. Prepoznatljiv je diljem svijeta, a pronalazimo ga u bezbrojnim varijantama s maštovitim začinima i sastojcima.

Bez obzira pripadate li onima koji hamburger ne mogu zamisliti bez tri vrste zelene salate i još malo povrća ili u njemu uživate samo uz dodatak kukuruza, sigurno je da je osnovica svakog dobrog burgera savršen komad mesa i umak koji će spojiti sve okuse. Zato su PIK Vrbovec i Zvijezda odlučili obilježiti Međunarodni dan hamburgera te vam u suradnji s Darkom Kontinom donose omiljeni recept za hamburger ovog gastro-znalca. Baza mu je PIK Vrbovec američki burger, sočna pljeskavica od 100% junećeg mesa s kombinacijom začina koju je s ostalim sastojcima povezao Zvijezda burger umak s kiselim krastavcima izrađenim na bazi Zvijezda majoneze, čija se receptura nije mijenjala već 60 godina. Evo i recepta!

D burger

Sastojci:

1 brioche hamburger pecivo

1 PIK američki burger

malo Zvijezda burger umaka

malo Zvijezda ketchupa

malo senfa

1 list salate kristal 

2 šnite cheddar sira

1/2 rajčice

1 Zvijezda kiseli krastavac

1/3 ljubičastog luka

4 šnite PIK buđole

Priprema:

Na suhoj grill tavi na naglo zapecite buđolu. Buđolu odložite na papirnati ubrus kako bi postala hrskava. Na grill tavi ispecite i pljeskavicu. Pecivo za hamburger prerežite na pola. Donju polovicu burger peciva premažite Zvijezda ketchupom i s malo senfa. Preko umaka stavite list oprane zelene kristal salate na koju stavite pečenu juneću pljeskavicu. Na još vruću pljeskavicu stavite šnite cheddar sira kako bi se sir lagano krenuo topiti. Preko sira rasporedite na tanke šnite narezanu svježu rajčicu, kisele krastavce i tanko rezani ljubičasti luk. Na kraju dodajte čips od buđole. Gornju polovicu hamburger peciva cijelu obilno premažite Zvijezda burger umakom. Hamburger prije posluživanja učvrstite dužom čačkalicom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije