Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar tek

Šleska krumpir-salata sljubila je krastavce, jabuke, grašak, krumpir, luk...

salata
Foto: Thinkstock
27.05.2014.
u 15:58

Oljuštene jabuke, kisele krastavce i luk nasjeckajte na kockice, a jaja skuhajte, oljuštite i izgnječite na krupnije komade.

POTREBNO: 1 kg krumpira, 1 korijen celera, 3 mrkve srednje veličine, 2 korijena peršina, 4 veća kisela krastavca, 2 glavice crvenog luka, 2 kisele jabuke, 3 jaja, 300 g graška, 2 velike žlice octa, 300 g majoneze, sol, papar

PRIPREMA: Krumpire zajedno s ljuskom obarite u slanoj vodi, a potom ih ocijedite i prohlađene nasjeckajte na kockice. Celer, mrkve i peršin nasjeckajte na kockice i kuhajte u slanoj vodi.

Kada povrće omekša, dodajte grašak i kuhajte dok i on ne omekša. Oljuštene jabuke, kisele krastavce i luk nasjeckajte na kockice, a jaja skuhajte, oljuštite i izgnječite na krupnije komade.

Posebno umutite majonezu, ocat i začine po želji. U većoj posudi pomiješajte sve sastojke, prelijte smjesom od majoneze i polako promiješajte.

>>Ako ste ljubitelj salata, ova će vas oduševiti. Ako niste, možda sada postanete

>>Kikiriki i povrće u atraktivnoj salati koja postaje glavno jelo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije