Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pazite

Savjeti kuhara: Ove pogreške u kuhinji su česte, a iako su sitne, mogu sve pokvariti

shutterstock
28.07.2021.
u 07:00

Svi smo barem jednom pretjerali sa začinima i koristili loše vino, a evo što o tome misle finalisti britanskog MasterChefa.

Matt Healy i Philli Armitage-Mattin, dvojac koji je ušao u finale britanskog MasterChefa, otkrio je pogreške koje se jako često događaju tijekom kuhanja, a iako su sitne i čini vam se da ih možete nekako sakriti, mogu pokvariti cijelo jelo.

Healy savjetuje da ne pretjerujete sa začinima i da ih ne dodajete puno odjednom. "Okus uvijek možete dodati i popraviti kada je premalo začina, ali kada pretjerate, onda ne možete."

Također, kaže da ljudi često misle kako vino koje koriste za kuhanje ne treba biti neko skupo i kvalitetno – u krivu su. "Ne biste pili loše vino, zašto biste ga koristili za jelo?" pita Matt i savjetuje da izdvojite nešto novca za taj bitan sastojak koji daje posebnu aromu jelima.

Naravno, isto vrijedi i za druge sastojke poput mesa i povrća. "Kupujte lokalne i kvalitetne sastojke."

Za kraj, Matt savjetuje da izvadite meso iz hladnjaka barem sat vremena prije kuhanja da postigne sobnu temperaturu. Tako se neće raspadati tijekom prženja ili kuhanja, prenosi Daily Mail.

Brojne ceste u Londonu poplavljene, pogođene i bolnice: "Nikada nisam vidio nešto slično"

Njegova suparnica, Phillie, slaže se s time da treba kupovati lokalne i svježe namirnice, a bilo bi odlično i da su organski uzgojene.

Ona voli, uz začine, dodati i jestivo cvijeće u hranu. "Uljepšat će tanjur i podići izvedbu na visoku razinu."

Za kraj je otkrila i trik kada kuhate zelje: "U vodu dodajte sodu bikarbonu. Ona će očuvati klorofil koji povrću daje zelenu boju." 

Anthony Bourdain kuhanjem je spajao svijet, ali su mu presudile depresija i usamljenost:

1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije