Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Žute mrlje nikako ne idu sa svijetle odjeće? Pokušajte sa DIY sredstvom od ove tri stvari

Shutterstock
27.05.2022.
u 15:30

Pomiješajte sredstvo za pranje posuđa i hidrogen peroksid, u omjeru 1:2, nanesite na žute mrlje na odjeći i po njima pospite sodu.

Uklanjanje tvrdokornih mrlja s odjeće može biti naporno, pogotovo ako nikako ne možete pronaći dovoljno učinkovito sredstvo koje će to napraviti brzo i lako.

Nikada nemojte prati rublje na 30 ili 40 stupnjeva i to zbog vrlo ozbiljnog razloga!

1/8

Zato je i na Facebook stranici fanova britanske 'Kraljice čišćenja' Mrs. Hinch jedna korisnica pitala kako je najlakše s bijele odjeće očistiti mrlje od znoja, koje se u vrijeme velikih vrućina brzo stvore na plahtama, prekrivačima i jastučnicama...

Jedna je žena odgovorila da je tajna kombinacija za lako uklanjanje žutih mrlja sredstvo za pranje posuđa (jer učinkovito uklanja masnoće) pomiješano sa sodom bikarbonom i hidrogen peroksidom.

- U posudi pomiješajte sredstvo za pranje suđa i hidrogen peroksid, u omjeru 1:2. pa nanesite na žute mrlje, a onda tretirano mjesto još pospite sodom bikarbonom. Ako želite, možete odmah deterdžentu i peroksidu dodati žicu sode i tako s ta tri sastojka napraviti svoje DIY sredstvo s kojim ćete tretirati ovakve mrlje na tkanini. Nakon toga tretirana mjesta nježno očetkajte četkom za ribanje ili pak četkicom za zube - napisala je, "pa pustite da odjeća tako odstoji sat vremena, a zatim ju operite kao i inače", prenosi Express.

Dva nerazdvojna psića iz skloništa, Peanut i Cashew, su se vjenčali i imali pravu ceremoniju ❤

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije