Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVNO ĆE BITI MEKANI

Čistačica otkrila zašto za pranje ručnika nije potreban omekšivač: Radije koristite ocat!

Tik Tok
27.05.2022.
u 14:30

Omekšivač za rublje treba izbjegavati prilikom pranja ručnika jer može učinit više štete nego koristi, a pomoći će im - ocat

Jedna je profesionalna čistačica otkrila da omekšivač za rublje nije uvijek najbolje rješenje za mekanu i mirišljavu odjeću. Štoviše, njegovo korištenje ponekad može, kaže ona, učiniti više štete nego koristi, a pogotovo kada su u pitanju ručnici...

Kako piše Mirror, čistačica je podijelila video na svom Tik Tok profilu, a u njemu govori o problemima korištenja omekšivača za rublje prilikom pranja ručnika, zbog čega će se ručnici prije uništiti.

Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

1/6

- Omekšivač sadrži vosak i ulja koji odbijaju vodu, što znači da ako perete ručnike omekšivačem smanjujete njihovu moć upijanja- rekla je u videu.

Umjesto omekšivača ona predlaže korištenje bijelog octa kako biste se riješili svih nepotrebnih mirisa na vašim ručnicima. Potrebna je, kaže., samo jedna šalica bijelog octa kako biste ručnicima vratili mekoću i kako bi oni što bolje upijali. Sve što trebate je staviti ih na uobičajeni ciklus pranja, a zatim ponovno oprati koristeći ocat umjesto sapuna, što će učinkovito ukloniti ostatke deterdženta za rublje s tkanine. 

Ako tretman ne uspije nakon jednog pranja, možda se previše ostataka nakupilo na ručnicima i u tom slučaju možete ponoviti pranje s bijelim octom. 

Liječnica otkrila da rublje nikada ne bismo trebali sušiti u kući, nije dobro za zdravlje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije