Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posve prirodno i domaće

Ovim aromatiziranim maslacem dramatične boje oduševite goste tijekom blagdanskih druženja

Emica Elveđi/Pixsell
24.11.2022.
u 06:24

Aromatizirani maslaci vrlo su popularni u posljednje vrijeme, a obično se rade sa začinskim ili samoniklim biljem, agrumima ili u nekim ljutim varijantama. Daniela Drčec otišla je korak dalje i osmislila ovu genijalnu kombinaciju s crnim trubačama koja oduševljava i nesvakidašnjom bojom i finim aromama.

Na našem nedavnom druženju s Danielom Drčec, vlasnicom brenda "Adorabe" proveli smo dio vremena u kuhinji gdje nam je Daniela pripremila nekoliko jela sa svojim aromatiziranim solima. Ona s crnim trubačama nadahnula ju je na osmišljavanje aromatiziranog maslaca koji nas je oduševio na prvu. Recept je toliko jednostavan da ćete ga zapamtiti već nakon prvog pokušaja.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Aromatizirani maslac s crnim trubačama

Sastojci:

maslac

prah crnih trubača

Adorable aromatizirana sol s crnim trubačama

kruh, najbolje baget

Priprema:

Na 2 velike žlice maslaca umiješajte 2 male žličice praha crnih trubača te dodajte još soli po želji. Tostirajte kruh i poslužite.

Prah crnih trubača možete napraviti i sami i koristiti ga u pripremi najrazličitijih jela. Svježe trubače dehidrirajte do hrskavosti (u dehidratoru ili poluotvorenoj pećnici na 40 stupnjeva) te usitnite u mlincu za kavu ili u mužaru. Prah čuvajte u čistoj i suhoj staklenci na hladnijem mjestu i potrajat će vam dovoljno dugo da u prekrasnoj aromi trubača možete uživati tijekom cijele godine.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

 

Komentara 1

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
22:27 24.11.2022.

Hoce li mi tko objasnit sta je trubaca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije