Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro je znati

Psihologinja savjetuje da na prvom spoju pripazite na ovih par stvari

Shuttershock
11.06.2021.
u 07:00

Ako osoba s kojom ste izašli na spoj naizgled udovoljava vašim standardima, sjajno, ali ako ne, odmah si priznajte da nije prava za vas, savjetuje psihologinja.

Psihologinja dr. Kristinu Hallett kaže da će mnogi samci uskoro ponovno početi izlaziti na spojeve, nakon što su zbog pandemije mjesece proveli doma, a potencijalne partnere upoznavali isključivo online. Za njih ima i par savjeta:

1. Budite autentični i 'svoji'

Trema prije prvog spoja je normalna, pa na putu od kuće kratko stanite i odvojite neko vrijeme da se fokusirate.

- Nekoliko puta duboko udahnite i prepustite se pozitivnom uzbuđenju - preporučuje Hallett i savjetuje da 'jednostavno budete svoji', jer je kad upoznavate nove ljude najvažnije da ste 'svoji'.

I turisti i Hrvati nakon korone biraju održiva putovanja

1/3

2. Prisjetite se svojih standarda 

Jeste li razmišljali o tome što točno tražite od partnera i na što ne želite pristati? 

- Ako osoba naizgled udovoljava vašim standardima, sjajno, ali ako ne, odmah si priznajte da nije prava za vas - rekla je psihologinja.

Ako ne želite, dodaje, izlaziti s nekim tko na primjer puši ili nema iste političke stavove kao vi, odmah to i recite: ali nemojte očekivati ​​da će se drugi zbog vas mijenjati...

3. Pripazite na znakove upozorenja

Pokušajte ne biti prenervozni, da primijetite ako postoji nešto što vam 'budi alarm'.

Foto: Shuttershock

- Obratite pažnju na ono što osoba otvoreno kaže da želi: ako on ili oa žele na primjer kratku avanturu, a vi tražite nekog za vezu, odustanite odmah - savjetuje dr. Hallett, nemojte ih uvjeravati da zapravo 'traže nešto drugo...'

4. Smanjite doživljaj

Nekim ljudima uzbuđenje kad im se netko svidi može zasjeniti sve druge osjećaje.

- Ako ste usredotočeni na to da nekome želite ugoditi ili ga impresionirati jer vam se svidio, vjerojatno nećete uspjeti - rekla je dr. Hallett, pa savjetuje da se radije usredotočite na to da budete svoji i da uživate u spoju.

-5. Ostanite vjerni svojim granicama

Sjetite se gdje su vam granice toga se držite, preporučuje dr. Hallett.

- Bez obzira izbjegavate li meso ili se ne seksate na prvom spoju, ostanite svoji! - napominje ona za portal Mind Body Green.

Raniji odlazak na spavanje smanjuje rizik od depresije 23 posto

Komentara 2

SI
sisavac
10:14 11.06.2021.

gdje nestade ono istraživanje, ispitivanje, isprobavanje... sad ili ti odmah padne ili ne padne. ne znam, to valjda ide ženske, jer muški odmah prihvaćaju 'vezu'. :)

DU
Deleted user
10:14 11.06.2021.

daaa, lijepo krasno napisano, al to valjd može vredit u nekim romantičnim komedijama i u ameriki...... online dejtanje -u hr (il bar u mom kraju) to je mrtvilo, po mom iskustvu, jer eo ja bio na 2 (3) app i to ko fejsbuk u kojem je svaka u svojoj kučici čeka i strepi da joj se neko sličajno nebi javio... zbog 0 odgovora, čak me jedna app i nagradila premium računom :D zaključak na takve tipove članaka - svatko daje savjet, kojeg rijetko tko može/želi prihvatit, prije svega jer je osobno neprimjenjiv. svi smo drugačiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije