Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIje mu bilo lako

Transrodni muškarac rodio dvoje djece pa progovorio o traumama koje ima iz bolnice

Instagram/Kayden Coleman
09.06.2021.
u 11:30

Medicinsko osoblje ga je maltretiralo, a sada je odlučio progovoriti o tome.

Kayden Coleman je 34-godišnji transrodni muškarac koji je s partnerom Dominiqueom dobio dvoje djece, 7-godišnju Azaeliju i 10-mjesečnog Jurneeja - a rodio ih je on.

Iako je trenutno jako sretan i ponosan što ima dvoje djece, Kayden kaže kako su obje trudnoće bile zapravo traumatično iskustvo. 

U emisiji Today prvo je ispričao ukratko svoju tranziciju koja je počela 2009. godine. Odstranio je grudi i neko vrijeme uzimao hormone, ali samo pet mjeseci nakon što ih je prestao piti šokirao se saznanjem da je u drugom stanju s prvim djetetom. Isti šok doživio je i prošlog siječnja saznavši da nosi dječaka.

Ispričao je dalje kako najviše trauma ima od medicinskog osoblja koje mu je pripisivalo pogrešan spol, nije se htjelo brinuti o njemu, a čak su mu predlagali i da napravi pobačaj.

Osječanka Lucija šminkom radi prava umjetnička djela:

Kayden kaže kako se morao puno pravdati o svom identitetu, ali samo medicinskom osoblju jer je većina ljudi mislila da ima 'pivski' trbuh, a ne da je u drugom stanju.

Iakomu trudnoće nisu bile najljepši period života, odlučio je educirati ljude o toj temi i vodi razne radionice. 

"Ne radi se samo o tome da se 'slažete' s nama. Ne zanima nas vaše prihvaćanje i slaganje. Samo želimo jednakost te sigurnu i uključujuću njegu", objasnio je.

Today je prikazao i anketu koja otkriva da 28 posto transrodnih muškaraca prijavljuje maltretiranje u zdravstvenim ustanovama, a 22 posto transrodnih osoba odlučuje se za porod kod kuće - te su tako u većem riziku od komplikacija za razliku od drugih, prenosi Daily Mail. 

Elliot Page prvi je transrodni muškarac na naslovnici Timea:

1/5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije