Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozdrav iz Monaca

Priznanje ohrabrenja ženama okupljenim oko udruge WOW

wow
ustupio Siniša Đekić
05.05.2012.
u 16:02

Udruga WOW dobitnica je ovogodišnjeg Priznanja za ohrabrenje – Nova d’Encouragement 2011 – Catégorie Association, koje FVM svake godine dodjeljuje pojedincu ili udruzi za posebne zasluge u vinskom svijetu

Na Zagreb Wine Gourmet Weekendu članice udruge WOW u sklopu akcije “Što žene žele” proglasile su najbolje WOW vino 2011. – Kozlovićevu malvaziju Santa Lucia 2008!  WOW i pobjedničko vino odmah su se zaputili u Monte Carlo na poziv organizacije Femmes et vins du monde (Žene i vina svijeta), međunarodne mreže vinofila. To je međunarodna mreža žena (ali i muškaraca) vinofila, profesionalnih ili amatera, koji se kroz svijet vina druže i upoznaju. Régine Le Coz , predsjednica i osnivačica, osmislila je međunarodno žensko kušanje vina Femmes et vins du monde Concours International - prvo takve vrste u svijetu.  Na natječaj se mogu prijaviti vina sa zemljopisnim podrijetlom, a na kušanje kušačice dolaze samo na poziv Predsjednice. Svake godine, nakon objave pobjednika, klub poziva kuhare i ljubitelje hrane iz cijeloga svijeta da sljubljuju vina sa svojim jelima.

Večer je započela s Hrvatskom: jer baš je prvo kušano vino na svečanoj večeri kušačica iz cijeloga svijeta u prekrasnom restoranu Le Saint- Benoit, bila Kozlovićeva Santa Lucia!  Nakon kratkog predstavljanja udruge WOW i podrijetla vina, obiteljske tradicije i položaja Vinarije Kozlović, priče o bačvama u kojima je odstajalo, o čarobno zlatnožutoj boji i bogatstvu okusa, uzvanici su se i sami uvjerili da je to vino zavrijedilo i uzvik i nagradu: WOW! - prenijela nam je svoje dojmove Marija Vukelić, i sama 'wowica'. 

Udruga WOW dobitnica je ovogodišnjeg Priznanja za ohrabrenje – Nova d’Encouragement 2011 – Catégorie Association, koje FVM svake godine dodjeljuje pojedincu ili udruzi za posebne zasluge u vinskom svijetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije