Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Prirodni lijek za artritis može biti prehrana. Ovo je korisno znati...

Bolest je veoma česta i smatra se da od nje pati 1 – 1.5% stanovništva. U nekim slučajevima može biti genetski uvjetovana, ali od nje mogu oboljeti sve dobne skupine i oba spola.
10. prosinca 2018. u 13:27 1 komentara 9516 prikaza

Artritis je kronična bolest koja posljedično uzrokuje upalne procese i očituje se na području zglobova. Postoji više od 100 vrsta artritisa, a pojava ove bolesti je češća kod žena. Prirodni lijek za artritis može biti upravo prehrana, barem u slučaju ublažavanja simptoma. 

Sol promjena navika Izbacio je sol iz svoje prehrane na 3 mjeseca, evo što mu se dogodilo

Artritis je kronična upalna bolest zglobova koja nastane razgrađivanjem hrskavice zglobova. Bolest je veoma česta i smatra se da od nje pati 1 – 1.5% stanovništva. U nekim slučajevima može biti genetski uvjetovana, ali od nje mogu oboljeti sve dobne skupine i oba spola. 

Pogledajte i galeriju Make up transformacije

1 / 14
Nekim je ženama šminkanje tek samo hobi, a drugima očajnički pokušaj da skriju nedostatke svog lica i naglase one dijelove koje smatraju lijepima. 

Neke vrste artritisa su:

osteoartritis – ili degenerativni artritis koji nastaje kad se tkivo hrskavice zglobova počne razgrađivati uslijed povećanog pritiska ili genetske predispozicije pa se dijeli na primarni i sekundarni oblik,

reumatoidni artritis – je jedan podtip upalnog artritisa koji nastaje kad stanice vlastitog imunološkog sustava napadaju zglobove i izazivaju upalne procese,

infektivni artritis – nastaje kada bakterije, gljivice ili virusi uzrokuju upalne procese u tijelu.

Žena u wc-u simptomi Ako je vaš urin postao poput piva ili mutan, ovo biste trebali znati

Simptomi artritisa se obično pogoršavaju tijekom dugog niza godina, a počinju blago. Prvi simptomi koji se pojavljuju su:

umor i malaksalost,

povišena temperatura,

gubitak tjelesne težine.

Tjednima nakon se mogu pojaviti ukočenost i nepokretljivost zglobova kao i oticanje uz blažu do umjerenu bol. Nakon što primijetite simptome, javite se liječniku kako bi mogao uspostaviti odgovarajuću dijagnozu. 

Kako se liječiti i koju hranu izbjegavati pročitajte na portalu Kreni zdravo

Pušenje Prestanite pušiti Što se događa samo 20 minuta nakon što popušite zadnju cigaretu? Ovo će vas zanimati

Pogledajte i video Scheesecake od samo tri sastojka

 

Adventski ugođaj na jugu
Adventski ugođaj na jugu
Split i Dubrovnik tradicionalno pripremaju veseli program za sve uzraste
  • Avatar Dadinho
    Dadinho:

    Ne liječi zdrava prehrana artritis nego ga nezdrava UZROKUJE! To je kao da kažeš da je lijek protiv trovanja prestanak uzimanja otrova, pa i jest!