Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONOBA Tereza

Kad cure u vrtiću narastu, radit će sve kod Tereze

Foto: Srđan Hebar
1/5
25.07.2017.
u 12:15

Brat Luka pomaže na šanku, baka Ana peče kolače, njezina sestra Katarina pomaže, a kći Gabrijela – u Zagrebu studira strojarstvo.

Glorija, Antonio i Tereza. To su djeca obitelji Žarkov, vlasnika konobe. No primoštenska konoba se zove – po najmlađoj kćeri.

Ljuti li se drugo dvoje djece?

– Ma kakvi! Tereza zvuči starinski, dalmatinski, a takvo smo željeli napraviti i ovo mjesto – kaže konobarica mama Magdalena (38), a kuhar tata Josip (43) potvrdno kima glavom kraj grilla.

Jedini rade cijelu godinu

– Počeli smo lani, a jedini radimo u Primoštenu cijelu godinu. Zato nas domaći vole. U svakom trenutku tu gost može doći, a odemo tek kratko na odmor, negdje u travnju, kad ostali otvore. Pa grad ne može biti grad ako je bez restorana – govore.

Brat Luka pomaže na šanku, baka Ana peče kolače, njezina sestra Katarina pomaže, a kći Gabrijela – u Zagrebu studira strojarstvo.

– Jedna je od rijetkih cura na strojarstvu, a još je i među najboljima – ponosna je majka.

Na meniju imaju file sabljarke u umaku od bijelog vina i papra (90 kuna), gulaš na divljač s domaćim njokima (85 kuna), no najbolje im ide jelo koje se zove “Rok me bejbi” za 70 kuna.

U Primoštenu sam u posljednjih godinu dana bio više puta. Od otvaranja spomenika Gospi od Loreta, intervjua sa živopisnim Stipom Petrinom... i svaki put završim – ovdje.

U kafiću Menego. Veselo, tik do plaže, pogled na grad, na Gospu... Idealno.

– Imamo dobru kavu, zato nam se gosti vraćaju – kaže konobarica Anđela, a kolegica Katarina sa šanka potvrdno kima glavom.

I na kupalištu su, rade cijelu godinu, a cijene su pristupačne.

Pola litre piva 16 kuna, koktel Cuba libre 30 kuna, kava 11 kuna.

Zgodno je i znati – tu se dolazi prije odlaska u slavnu Auroru jer ovaj kafić radi od šest do dva ujutro.

– Svinjski vrat sa žara s pancetom i mozzarellom – kažu u restoranu.

Donose na stol, a uz to kao prilog krumpir s maslacem i začinskim i biljem (25 kuna).

Eto, svinjski vrat rijetki bi naručili, no ime prodaje. Turisti ovo naručuju kao ludi.

I nije loše...

Kao desert – torta od čokolade i sira s kremom od vanilije – 25 kuna. I to je vrlo fino.

Svi su domaći

Svi koji rade u ovoj konobi domaći su ljudi, svi iz Primoštena, a od vina toče domaće butelje.

Syrah Korlat ne tako dalekog Benkovca je 240 kuna boca. A imaju i njihove domaće rakije.

– Najponosniji smo, ipak, na tatino vino.

Njega točimo. Ma tu u konobi radi cijela obitelj. Valjda nismo nekoga zaboravili spomenuti. Najvažnije, zove se po najmlađoj kćeri. Uostalom, njoj je pet godina, a kad dođemo po nju u vrtić, cure iz grupe viču ‘Kad narastemo, radit ćemo kod Tereze u konobi!’

1. Velika Raduča

2. Mala Raduča

3. Marina Lučica

4. Otok Smokvica

5. Plaža Kampa Adriatic

Izbor i kvaliteta jela (do maKS. 50 bodova): 41

Izbor i ponuda pića (do maKS. 15 bodova): 14

Posluga i ljubaznost (do maKS. 10 bodova): 10

Dojmovi i prostor (do maKS. 20 bodova): 18 Ukupnost ponude (do maks. 5 bodova): 5 ukUPNO: 88

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije