Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krivi uzori

Polovica šestogodišnjakinja u Britaniji žele biti mršavije

djevojčica
Photos.com
21.02.2010.
u 12:36

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Cambridge dovelo je do zastrašujućih otkrića - većina djevojčica već sa 12 godina misle da su predebele.

Gotovo polovica britanskih djevojčica žele biti mršavije već u dobi od šest godina, a mnoge su uvjerene da bi bile popularnije da su mršavije. Ove su šokantne brojke rezultat istraživanja provedenog na Sveučilištu Cambridge, a između ostalog ustanovljeno je da većina djevojčica već sa 12 godina misle da su predebele.

Tijekom istraživanja djevojčice su trebale, između ostalog, odabrati sliku za koju smatraju da je njihov idealni oblik. Zastrašujuće je da je polovica šestogodišnjakinja odabrala slike na kojima su one bile za tri broja mršavije, odnosno najmršaviju koju su mogle odabrati.

Majke većine djevojčica nisu shvaćale odakle njihovim kćerima ovakva slika o sebi, ali su uvjerene da su za to krive retuširane fotografije koje se sve češće pojavljuju u časopisima i raznim oglasima. Djevojčice idoliziraju takve modele, pa je logično da s vremenom požele biti poput njih.

Komentara 2

VL
▄▀▄▀
14:41 21.02.2010.

Koliko imaju godina ? 600 ? 600 -šestogodišnjakinja

BO
bomba
13:23 03.03.2010.

▄▀▄▀ Dobro si primjetio. Novinari bi trebali biti školovani ljudi, mi ne moramo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije