Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Polovica šestogodišnjakinja u Britaniji žele biti mršavije

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Cambridge dovelo je do zastrašujućih otkrića - većina djevojčica već sa 12 godina misle da su predebele.
21. veljače 2010. u 12:36 2 komentara 1 prikaza
djevojčica
Foto: Photos.com

Gotovo polovica britanskih djevojčica žele biti mršavije već u dobi od šest godina, a mnoge su uvjerene da bi bile popularnije da su mršavije. Ove su šokantne brojke rezultat istraživanja provedenog na Sveučilištu Cambridge, a između ostalog ustanovljeno je da većina djevojčica već sa 12 godina misle da su predebele.

Tijekom istraživanja djevojčice su trebale, između ostalog, odabrati sliku za koju smatraju da je njihov idealni oblik. Zastrašujuće je da je polovica šestogodišnjakinja odabrala slike na kojima su one bile za tri broja mršavije, odnosno najmršaviju koju su mogle odabrati.

Majke većine djevojčica nisu shvaćale odakle njihovim kćerima ovakva slika o sebi, ali su uvjerene da su za to krive retuširane fotografije koje se sve češće pojavljuju u časopisima i raznim oglasima. Djevojčice idoliziraju takve modele, pa je logično da s vremenom požele biti poput njih.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • ▄▀▄▀:

    Koliko imaju godina ? 600 ? 600 -šestogodišnjakinja

  • bomba:

    ▄▀▄▀ Dobro si primjetio. Novinari bi trebali biti školovani ljudi, mi ne moramo.