Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao

Pio je više od 4 litre ledenog čaja na dan. Evo što mu se dogodilo

Sok
Foto: Shutterstock
02.04.2015.
u 13:53

Provedenim laboratorijskim testovima otkrivena je visoka razina kalcijeva oksalata u njegovu urinu, najčešćeg sastavnog dijela bubrežnih kamenaca

Liječnici su uspješno riješili misterij kod jednog 56-godišnjeg pacijenta.

Otkriveno je da je muškarac iz Arkansasa, koji je došao u bolnicu zbog mučnine, slabosti organizma, umora i bolova u tijelu, pio više od četiri litre ledenog čaja na dan, piše Daily Mail.

Provedenim laboratorijskim testovima otkrivena je visoka razina kalcijeva oksalata u njegovu urinu, najčešćeg sastavnog dijela bubrežnih kamenaca.

Liječnike je začudilo kada je muškarac rekao da nije nikada imao bubrežne kamence niti da u njegovoj obitelji postoji takva anamneza.

Kroz daljnje razgovore pacijent je otkrio da pije više od četiri litre ledenog čaja na dan, što se pokazalo uzrokom njegovih problema s bubrezima.

Crni čaj ima visoku razinu oksalata, a ako se konzumira u velikim količinama, može uzrokovati čak i zatajenje bubrega.

"To je jedino razumno objašnjenje," rekao je liječnik Umbar Ghaffar koji je o ovom slučaju napisao članak za New England Journal of Medicine.

Spomenuti 56-godišnji pacijent zbog problema s bubrezima morao je odmah na dijalizu. Zbog razine oštećenja bubrega bit će doživotna.

>>Pila je vodu s limunom i medom na prazan želudac godinu dana. Evo što se dogodilo

 

Komentara 5

DU
Deleted user
15:33 02.04.2015.

Lik ima dijabetes, a pije ledeni čaj pun šećera?

IG
Iggorson
17:13 02.04.2015.

Pijte vodu i bit cete ok... i ponekad pivo,gemist..

ZG
zgbuco
15:59 02.04.2015.

Bolje da je pil 4 litre gemišta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije