Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Pekač za kruh vam stoji i skuplja prašinu? Zaboravite na kruh, zbog ovoga ćete ga obožavati

Marmeladu ili pekmez od šljiva s vanilijom, jabuka i cimeta ili primjerice kivija, možete jednostavno napraviti upravo u pekaču za kruh. A vi za to vrijeme obavljate nešto drugo bez straha d
10. rujna 2016. u 14:09 9 komentara 37417 prikaza
Domaći kruh
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/2

Mnogi su kupili ili darovali nekome pekač za kruh. Isto tako mnogima je, nakon pečenja jednog ili dva kruha, ostao negdje spremljen i zaboravljen. 

Osim što svoj koristim za izradu svježe tjestenine, listova za lazanje, tijesta za pizzu, pekač je odličan kuhinjski aparat za uštedu vremena u sezoni pripremanja zimnice. 

Marmeladu ili pekmez od šljiva s vanilijom, jabuka i cimeta ili primjerice kivija, možete jednostavno napraviti upravo u pekaču za kruh. 

Ako vaš pekač ima opciju za pripremu marmelada, onda tu opciju možete isprobati i za pripremu ukusne šalše od domaćih rajčica. 

Ja sam u svoj ubacila dvije kile na kockice narezane domaće rajčice, prelila maslinovim uljem koje sam aromatizirala češnjakom i bosiljkom, posolila s malo himalajske soli i čekala sat vremena i pet minuta da "pekač odradi svoje". 

Za prste polizati! A ne može jednostavnije...

>>3 slasna recepta s rog-paprikama koje morate pripremiti

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • basilije:

    nema do pekmeza iz pekača kruha, palačinki s roštillja te ćevapa iz ekspres lonca, a sve posoljeno himalajskom solju

  • Avatar octopus
    octopus:

    Pa kud baš "himalajsku" sol. Da je domaća, morska, još bi povjerovao.

  • Starotopoljanin:

    ja sam pekao dugo vremena,a moja dijeca cu jedva docekala da bude gotov,i odmah sam stavljao drugi da se pece.i sta se sada desava vec mi 4-5 godina stoji u podrumu.dijeca odrasla otisli i za mene se ne isplati vise ... prikaži još! kruh peci u njemu. steta.