Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Chefovi preporučuju

Paris-Brest punjen kremom od lješnjaka i vanilije pravo je iznenađenje za vaše nepce

25.06.2020.
u 08:59

U Paris-Brest kremu po želji dodajte komadiće svježe jagode, maline ili trešnje kako biste dobili boju i svjež okus, predlaže Ana Grgić, chefica hotela Esplanade i kolumnistica magazina Slano & slatko

Ako ste među onima koji trenutačno u daleke destinacije putuju samo okusima, ovaj klasik francuskog slastičarstva idealan je za vas. Desert je početkom 20-ih godina prošloga stoljeća osmišljen za sudionike biciklističke utrke i svojim je oblikom trebao asocirati na kotač. Ubrzo je postao globalno popularan zbog svoje prozračnosti, kremastosti i jedinstvenog izgleda. U Paris-Brest kremu po želji dodajte komadiće svježe jagode, maline ili trešnje kako biste dobili boju i svjež okus, predlaže Ana Grgić, chefica hotela Esplanade i kolumnistica magazina Slano & slatko.

Foto: Shutterstock

Paris-Brest punjen kremom od lješnjaka i vanilije

Tijesto:

75 g vode

75 g mlijeka

75 g maslaca

3 g soli

5 g šećera

100 g brašna

3 jaja

šećer u prahu

listići badema

Priprema:

Vodu, mlijeko, maslac, šećer i sol promiješajte i zagrijte dok smjesa ne proključa. Zatim postupno dodajte brašno i pjenjačom brzo miješajte kako se smjesa ne bi zalijepila za površinu lonca. Smjesu prebacite u drugu zdjelu i laganim miješanjem polagano hladite smjesu. Jaja zamutite vilicom te ih postupno dodajte u smjesu. Ohlađenu smjesu stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim metalnim nastavkom i na papiru za pečenje napravite krugove promjera 10 cm. Krugove posipajte listićima badema i pecite oko 25 minuta na 200 °C. Ohladite tijesto, prerežite ga po sredini i napunite slastičarskom kremom.

Foto: Shutterstock

Krema od vanilije i lješnjaka:

5 dl mlijeka

1/2 štapića vanilije

5 žumanjaka

125 g šećera

25 g glatkog brašna

25 g kukuruznog brašna

100 g lješnjaka

Priprema:

Lagano ugrijete mlijeko i zrnca iz mahune vanilije. Od žumanjaka, šećera, glatkog i kukuruznog brašna pjenjačom napravite kompaktnu smjesu bez grudica. U zavrelo mlijeko ulijte smjesu od žumanjaka i brašna. Mješavinu zatim vratite na laganu vatru. Tucite je neprekidno sve dok ne proključa i postane gusta. Ostavite je da ključa 1 minutu, miješajući bez prestanka. Prelijte je u veliku zdjelu ili plitku posudu i prekrijte prozirnom folijom. Ostavite je po strani da se ohladi. Prije nego što ćete je poslužiti, tucite da postane glatka i dodajte sitno nasjeckane lješnjake. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim metalnim nastavkom i napunite tijesto. Kolač pospite šećerom u prahu i poslužite uz svježe voće.

Foto: Esplanade Zagreb Hotel

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije