Naslovnica Lifestyle Gourmet

Ovo su pogreške koje gotovo svi rade u pripremi pizze

Kako vam priprema pizze ne bi bila muka, doznajte što možda radite krivo...
20. ožujka 2017. u 14:47 2 komentara 7700 prikaza
02.11.2016., Zagreb - Luka Nizetic u restoranu Pizza  Pasta Forte. DKS_56146169 Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Pizza je jedno od najjednostavnijih jela za pripremu kod kuće, no ipak, mnogima je to prava muka.

Izrada tijesta može uzeti neko vrijeme koje mnogi nemaju, ali zato možete kupiti gotovo tijesto za pizzu, razvući, staviti sastojke po želji  i uživati u slasnom obroku.

Kako vam priprema pizze ne bi bila muka, doznajte što možda radite krivo...

Ne ostavljate tijesto da "miruje"

Bilo da ste kupiil tijesto za pizzu ili ste izvadili iz hladnja svoje koje ste zamijesili sami, jedna od pogrešaka svakako je u idućem koraku. Mnogi ne ostavljaju tijesto da se njegova temperatura prije razvlačenja "približi" sobnoj temperaturi. Ako  je tijesto hladno, teško se razvlači u željeni oblik i lakše puca. Ostavite tijesto barem 5 minuta da se "ugrije" i lakše ćete ga razvući. 

Preko tijesta s drvenim valjkom

Tijesto nemojte valjati valjkom, to je "preagresivno". Bit će puno rahklije i "nježnije" ako ga razvaljate rukama. 

Kupujete gotov umak za pizzu

Ako volite eksperimentirati i iskušavati nove sastojke, ostavite to za dodatke na pizzi. Umak uvijek napravite sami. Ili od vrhnja ili od rajčice, kako vam je draže, začinite po želji i premažite tijesto. Kuopvni umaci sadrže velike količine šećera, soli, konzervansa...

Pečete pizzu na krivoj temperaturi

Pećnicu trebate zagrijati na najvišu temperaturu i kada se ugrije staviti pizzu. Pecite desetak minuta i pazite da se tijesto ne presuši. 

>>Znate li pripremiti savršen pire krumpir? Doznajte što radite krivo

>>Volite li tostirani kruh? Evo što radite krivo kada se koristite tosterom

Elipso

  • Avatar Lajka
    Lajka:

    Recept za brzu i jednostavnu pripremu tijesta za pizzu: 2 čvrsta jogurta, 4 čaše brašna, 1 prašak za pecivo, 1 dcl ulja, malo soli.