Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liste čekanja

Ovo nije red za novi iPhone, već za upis djece na pregled u splitskom KBC-u

Red za upis djece kod endokriniloga u splitskom KBC-u
Foto: Snimio čitatelj
14.12.2018.
u 09:31

Ne bi tu bilo ništa čudno da se od ranog jutra, još i prije početka upisa, nije stvorio red dugačak i više od 150 metara u kojem roditelji strpljivo čekaju kako bi upisali svoje dijete na potreban pregled i to po principu "tko prvi njegova djevojka", odnosno, do ispunjenja termina.

Jutros u 7 sati započeo je ovomjesečni upis termina za pregled djece kod pulmologa, kardiologa, alergologa, endokrinologa i sl., na Klinici za dječje bolesti pri splitskom KBC-u. 

Ne bi tu bilo ništa čudno da se od ranog jutra, još i prije početka upisa, nije stvorio red dugačak i više od 150 metara u kojem roditelji strpljivo čekaju kako bi upisali svoje dijete na potreban pregled i to po principu "tko prvi njegova djevojka", odnosno, do ispunjenja termina. Oni koji ne budu te sreće da danas dobiju termin za pregled djeteta kod specijalista, morat će čekati novi termin, a ovisno o kojem pregledu se radi, nekima to znači i nekoliko mjeseci za novi pokušaj. 

Red za upis djece kod endokriniloga u splitskom KBC-u
1/4

Ne može se rezervirati termin ni putem elektronskog sustava za naručivanje kojim se mogu koristiti liječnici opće prakse jer, sustav od jutra "nije dostupan"

Foto: Snimila čitateljica
Foto: Snimila čitateljica

Tako je barem rekla liječnica opće prakse jednoj majci koja u redu čeka termin za pregled svoje djevojčice već drugi put ove godine. Nakon rujna, i kada joj je već nakon pola sata od početka upisa termina rečeno da su svi termini popunjeni, morala je čekati tri mjeseca za novi upis i danas je odlučila doći ranije, no dočekao ju je red od oko 100 metara. Mnogi se roditelji bore s problemom dugih lista čekanja na preglede za djecu, a termini se popunjavaju svaka tri mjeseca. 

Pisalo se o ovom problemu i prije, no čini se da se nije mnogo toga promijenilo. Pokušali smo dobiti odgovor iz splitskog KBC-a, no danas smo naišli samo na odgovore: "Nema trenutno nikoga tko bi vam mogao nešto reći na tu temu..."

Pogledajte i video Simptomi koji će vam otkriti imate li problema sa srcem

Komentara 16

RA
rastopuky
10:06 14.12.2018.

Radi zaradi plati... Morat ćemo to shvatiti prihvatiti... Da tako je svima.

Avatar cro.adris
cro.adris
10:43 14.12.2018.

Htjeli ste državno zdravstvo. Izvolite i uživajte!

SE
serđo12
11:20 14.12.2018.

Kad ovo izbjeglice vide,bježe na zapad 100 na sat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije