Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Ovo nije red za novi iPhone, već za upis djece na pregled u splitskom KBC-u

Ne bi tu bilo ništa čudno da se od ranog jutra, još i prije početka upisa, nije stvorio red dugačak i više od 150 metara u kojem roditelji strpljivo čekaju kako bi upisali svoje dijete na potreban pregled i to po principu "tko prvi njegova djevojka", odnosno, do ispunjenja termina.
14. prosinca 2018. u 09:31 16 komentara 13343 prikaza
Red za upis djece kod endokriniloga u splitskom KBC-u
Foto: Snimio čitatelj

Jutros u 7 sati započeo je ovomjesečni upis termina za pregled djece kod pulmologa, kardiologa, alergologa, endokrinologa i sl., na Klinici za dječje bolesti pri splitskom KBC-u. 

kosti, kost, rendgen, doktor (1) NA OVO NIJE RAČUNALA Majku pozvala da joj bude podrška pa joj rendgen otkrio veliku tajnu

Ne bi tu bilo ništa čudno da se od ranog jutra, još i prije početka upisa, nije stvorio red dugačak i više od 150 metara u kojem roditelji strpljivo čekaju kako bi upisali svoje dijete na potreban pregled i to po principu "tko prvi njegova djevojka", odnosno, do ispunjenja termina. Oni koji ne budu te sreće da danas dobiju termin za pregled djeteta kod specijalista, morat će čekati novi termin, a ovisno o kojem pregledu se radi, nekima to znači i nekoliko mjeseci za novi pokušaj. 

Red za upis djece kod endokriniloga u splitskom KBC-u
1 / 4
krvni tlak

Ne može se rezervirati termin ni putem elektronskog sustava za naručivanje kojim se mogu koristiti liječnici opće prakse jer, sustav od jutra "nije dostupan"

KBC Split, liste čekanja za pregled | Autor : Snimila čitateljica Foto: Snimila čitateljica Foto: Snimila čitateljica

Tako je barem rekla liječnica opće prakse jednoj majci koja u redu čeka termin za pregled svoje djevojčice već drugi put ove godine. Nakon rujna, i kada joj je već nakon pola sata od početka upisa termina rečeno da su svi termini popunjeni, morala je čekati tri mjeseca za novi upis i danas je odlučila doći ranije, no dočekao ju je red od oko 100 metara. Mnogi se roditelji bore s problemom dugih lista čekanja na preglede za djecu, a termini se popunjavaju svaka tri mjeseca. 

Večernji TV Kardiolog upozorava: Ovo su tihi simptomi infarkta

Pisalo se o ovom problemu i prije, no čini se da se nije mnogo toga promijenilo. Pokušali smo dobiti odgovor iz splitskog KBC-a, no danas smo naišli samo na odgovore: "Nema trenutno nikoga tko bi vam mogao nešto reći na tu temu..."

Pogledajte i video Simptomi koji će vam otkriti imate li problema sa srcem

Generacija NOW
Donacijski program Hrvatskog Telekoma
Generacija NOW: 700 tisuća kuna za obrazovanje STEM kadrova
 • rastopuky:

  Radi zaradi plati... Morat ćemo to shvatiti prihvatiti... Da tako je svima.

 • Avatar cro.adris
  cro.adris:

  Htjeli ste državno zdravstvo. Izvolite i uživajte!

 • serđo12:

  Kad ovo izbjeglice vide,bježe na zapad 100 na sat!