Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

Kardiolog upozorava: Ovo su tihi simptomi infarkta

20.02.2018.
u 10:55

Od iznenadnog srčanog zastoja u Hrvatskoj umre jedna osoba svakog sata

Vodeći uzrok u Hrvatskoj i svijetu i danas su bolesti srca i kardiovaskularnog sustava.

Od iznenadnog srčanog zastoja u Hrvatskoj umre jedna osoba svakog sata, što čini 24 osobe u jednom danu. Iznenadna srčana smrt jedan je od najčešćih uzroka smrti uopće.

O toj temi u studiju Večernjeg TV razgovarali smo s kardiologom dr. Draženom Šebetićem.

Kako spriječiti razvoj srčanih oboljenja?

Prevencija srčanožilnih bolesti temelji se prije svega na promijeni životnih navika – valja se posvetiti tjelesnim aktivnostima i načinu prehrane. Želite li utjecati na prevenciju srčanožilnih bolesti, liječnik savjetuje da tjedno minimalno 150 minuta posvetite aerobnom vježbanju umjerenog intenziteta, odmah prestanete pušiti te reducirate tjelesnu težinu. Smanjite unos zasićenih masti, zašećerenih pića i soli...

Vremenske prilike utječu na srčane bolesnike

Velike oscilacije u temperaturi i tlaku zraka zdravim ljudima neće škoditi, za pacijente s bilo kojim oblikom strukturne bolesti srca izazvat će poteškoće, pogoršati stare simptome ili donijeti nove. Ako planirate neki oblik težeg fizičkog napora, a srčani ste bolesnik, obavezno se prethodno posavjetujte s kardiologom.

Ovo su simptomi koje ne biste nikada povezali s tim da imate problema sa srcem:

1/11

Komentara 18

MA
Maxim007
12:17 20.02.2018.

I koji su to simptomi?

Avatar ivo587
ivo587
12:00 20.02.2018.

Nemaju oni pojma, jedan je savjetovao mojoj staroj da mora na hitnu operaciju srca, stara ga nije poslušala, ona je i dan danas živa, a on je mrtav odavno.

MA
maximinimax
11:56 20.02.2018.

Svakog dana umre jedna osoba što čini 24 dnevno. Pa gdje su rasli ti novinari?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije