Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Ovo je savršena marinada za sočnu i ukusnu piletinu na roštilju

Osim što će biti sočno, bijelo meso, ali i ostali komadi piletine koje odlučite peći na žaru, bit će i prožeti slanim i lagano slatkastim okusom kojem ćete teško odoljeti.
11. lipnja 2016. u 08:30 1 komentara 13894 prikaza
Roštilj
Foto: Thinkstock

Pileća prsa mnogima nisu prvi izbor za roštilj jer je meso samo po sebi - suho. 

No, ne treba biti ako ga dobro pripremite, a ono što je još važnije - ne može jednostavnije!

U vrećicu za zamrzavanje ili plastičnu posudu ulijte pivo i začinite solju i šećerom i po želji začinskim biljem. 

Osim što će biti sočno, bijelo meso, ali i ostali komadi piletine koje odlučite peći na žaru, bit će i prožeti slanim i lagano slatkastim okusom kojem ćete teško odoljeti.  

Za što bolji i brži rezultat, najbolje je da marinadu pripremite u vrećici, uronite meso da cijelo bude pokriveno i vrećicu zatvorite. Marinirajte najmanje dva sata prije pečenja, a najbolje ga je ostaviti tijekom noći. 

Meso pecite na roštilju oko 5-6 minuta sa svake strane i poslužite uz povrće s roštilja ili neki drugi prilog po želji. 

U slast!

>>Ljetni roštilj: Donosimo 5 savjeta kako ispeći meso na zdravi način

Super stvar
Otkrila 'tajni' pretinac u perilici rublja i ostala oduševljena njegovom svrhom: Imate li ga i vi?
Dacia Duster
Pošumljavanje Dalmacije
Sađenje borova, off road vožnja i iskustvo kakvo se događa jednom u životu
  • Važna obavijest

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • helgin@hogar:

    nema socne piletine sa rostilja!