Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjerujte instinktu

Ovo je devet znakova da vas partner vjerojatno emocionalno vara

Shutterstock
02.10.2018.
u 06:15

Najbolje je s partnerom biti iskren i priznati mu što vas muči, a stručnjakinja otkriva u kojih devet situacija možete postati sumnjičavi

Ne iznenađuje činjenica da emocionalna prevara može boljeti više od fizičke, a najgori dio svega jest kad niste sigurni događa li se to ili ste sve – umislili! Naime, jako je teško razotkriti takvu vrstu prevare zbog manjka fizičkih dokaza i osoba jednostavno počne sama sebi ići na živce jer je neprestano razdražljiva i nesigurna. 

Ipak, postoji devet znakova koji mogu otkriti ima li vaš partner nekog drugog. 

Partner ne dopušta da vidite njegove poruke

Uvijek mobitel drži tako da apsolutno nemate uvid ili se jako uzruja, a vi samo želite na njegovu mobitelu pogledati koliko je sati. Stvar je u tom novom ponašanju kojega prije nije bilo. Dr. Susan Krauss Whitbourne za Cosmopolitan je objasnila, ako je riječ o ponašanju netipičnom za tu osobu, da tada definitivno nešto skriva. 

Partner neprestano provjerava poruke

Ako je osoba i inače često na društvenim mrežama, teško je reći da se nešto posebno događa. Međutim, dr. Whitbourne kaže, ako je vaš partner odjednom prečesto na Instagramu ili Snapchatu, da se lako možete zapitati što se zapravo događa. Ipak, doktorica upozorava da se može dogoditi da su jednostavno postali ovisni o društvenim mrežama, ali je uvijek dobro poslušati svoje instinkte!

Partner se dopisuje s drugima dok ste na spoju, a za to ne daje logično objašnjenje

Ne želimo reći da vaš partner ne smije nijednom pogledati na mobitel dok ste u restoranu ili na piću, svakome se može dogoditi da mobitel ne prestaje zvoniti zbog nekih grupnih poruka ili obveza na poslu. Ako vam se partner ispriča i objasni zašto vas je ignorirao, vjerojatno ne trebate biti sumnjičavi.

"Ako je vaš partner prije držao vas za ruku, a sad iz te iste ruke ne ispušta mobitel, to je dobar znak da postanete sumnjičavi. U tom trenutku borite se s nekim za naklonost i pozornost partnera, a ne znate o kome je riječ. To je dobar razlog za sumnju", kaže doktorica. 

Partner je prestao dijeliti sitnice s vama

Jedna od najboljih stvari u vezi je ta što s nekim možete podijeliti baš sve što vam se događa tijekom dana, čak i sve one jako dosadne stvari. Kad partner sa strastvenog prepričavanja dana pređe na generičko "bilo je u redu", to je znak za alarm. 

"Ako je osoba prije otvoreno pričala o osjećajima, a sad je prestala, lako se možete pitati što se događa. Još je više sumnjivo ako osoba ništa ne komentira, već se dopisuje s nekim", kaže Whitbourne. 

Partner više nema potrebe biti intiman s vama

Jedan je od najočitijih znakova onaj da partner više ne inicira seks ili je nezainteresiran kad vi započnete akciju. Dr. Whitbourne kaže kako je manjak intimnosti općenito veliki problem i vrijeme kad treba upaliti alarm

Doktorica kaže da ljudi neće iznenada prestati biti intimni, osim ako im se ne događa nekakva kriza ili poremećaj. 

Partner se često druži samo s jednom osobom, ali ne želi vas u tom društvu

Inzistiranje na druženju "jedan na jedan" s, primjerice, kolegom s posla, može biti jako dobar signal da nešto nije u redu. 

"U emocionalno varanje može se dodati i stavka da vaš partner ne želi da upoznate njegove prijatelje. Zdravo je da svatko u vezi ima svoje hobije i prijateljstva, no ako partner inzistira na potpuno odvojenim životima i interesima, to može biti znak da se udaljava od veze", kaže doktorica. 

Partner vas cijelo vrijeme s nekim uspoređuje

Ako je vaša srodna duša zainteresirana za nekog drugog, velike su šanse da će na kraju završiti s popisom "za i protiv". Riječ je o jako nepravednoj situaciji jer će vas partner neprestano s nekim uspoređivati, a vi nećete biti sigurni zbog čega to radi. 

Partner vas optužuje da ste vi ti koji želite prekid

Ako imate osjećaj da partner stalno započinje svađu, moguće je da traži jednostavan izlaz iz veze. Doktorica kaže da neki znaju ići toliko daleko pa partnera optužuju za varanje ili želju za prekidom iako to oni žele duboko u sebi. 

Partner će se prije prilagoditi nekome drugome nego vama

Ignorirat će večeru s vama kako bi otišao na piće s novim prijateljem, a kad spomenete neki bijeg za vikend, reći će da nema vremena ili novca... Partner postaje jako oprezan oko planiranja u budućnosti, ali i dalje ne zna što točno želi – nastavak veze ili prekid. U takvoj situaciji partneru je najlakše ne obećavati previše i od vas napraviti "back-up" plan. 

Najbolje rješenje? Whitbourne kaže da treba biti iskren i priznati kako se osjećate u vezi. 

 

Komentara 1

DE
deda1234
08:23 02.10.2018.

Iva da mi je znat kakva je tebi veza???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije