Naslovnica Lifestyle Gourmet

11 razloga zbog kojih biste trebali dati otkaz i posvetiti se putovanju

I dok se mnogi početnog stresa nakon godišnjeg pokušavaju riješiti uz pomoć raznih savjeta, postoje i oni koji o povratku na posao uopće ne razmišljaju. Želite li i vi biti jedan od njih?
11. rujna 2015. u 07:00 4 komentara 3686 prikaza
putovanje
Foto: Thinkstock

Nakon nekoliko tjedana godišnjeg odmora povratak na posao mnogima predstavlja pravi pakao. I dok se mnogi početnog stresa pokušavaju riješiti uz pomoć raznih savjeta, postoje i oni koji o povratku na posao uopće ne razmišljaju. Naprotiv, oni već planiraju svoj odmor na nekoj novoj destinaciji. Želite li biti i vi jedan od njih, ali vam sve ovo zvuči utopijski? 

Donosimo vam 11 razloga zbog kojih biste isti tren trebali dati otkaz i zaputiti se u pustolovinu iz snova. Na vama je samo da odlučite.

1. Čitate ovo

Sama činjenica da vas je privukao ovaj tekst i da razmišljate o napuštanju posla govori da ste na krivom mjestu. Život je prekratak da biste ga potrošili na ono što ne volite.

2. Nikada nije pravo vrijeme

Ako ste stalno nečime opterećeni i smatrate da si put oko svijeta trenutno ne možete priuštiti, zapamtite – nikada nećete imati dovoljno novca! Iskoristite trenutak, stvari će se uvijek funkcionirati.

3. Život je kratak

Ako budete čekali da skupite dovoljno novca, vjerojatno ćete ostarjeti, a da ništa nećete vidjeti.

4. Ništa se neće promijeniti u godinu dana 

Ako se plašite da ćete propustiti važne stvari dok ste daleko, vjerujte, vaši su strahovi neutemeljeni. Puno više lijepih stvari propustit ćete na drugoj strani svijeta nego u vlastitom dvorištu.

5. Svijet je malen

I zapravo nije tako skup kao što mislite. Uz pomno planirano putovanje, niskobudžetne letove i alternativni smještaj, nećete morati staviti hipoteku na kuću.

6. Putovanje stavlja stvari u perspektivu 

Pomoć siromašnima pri izgradnji sirotišta u Kambodži ili pak ispijanje vrhunskog vina na Novom Zelandu dok sunce polako zalazi sve vaše probleme čini potpuno beznačajnima.

7. Zgodni muškarci/žene

Svugdje ih ima. Baš svugdje.

8. Doživotne uspomene

Brojni trenuci urezat će vam se u pamćenje, a vi ćete biti bogatiji za brojne trajne uspomene.

9. Mladi ste koliko se osjećate mladi

U današnje vrijeme godine postaju samo broj. Mislite da ste prestari za putovanje? Varate se, sredovječne pustolovine nikada nisu bile uzbudljivije.

10. Putovanja upotpunjavaju vaš životopis

Većina radnih mjesta, barem ona na kojima bi htjeli biti, cijenit će vaše životno iskustvo jednako koliko i vaše profesionalne kvalitete – putovanje će razviti vaš um, komunikacijske vještine, globalno razumijevanje i zrelost.

11.Nikada nećete znati "što ako"

Ništa vas u životu neće pokrenuti više od ovoga.

>> Ovo je 10 načina kako se riješiti stresa

>> 6 razloga zbog kojih morate odmah prekinuti ljubavnu vezu!

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas