Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važno za zdravlje

Ovim jednostavnim trikom provjerite spavate li dovoljno

spavanje
Foto: Thinkstock
07.05.2017.
u 21:01

Svaka odrasla osoba treba dnevno od sedam do devet sati neprekidnog sna, a spavate li dovoljno po noći možete provjeriti jednostavnim testom

Dovoljno sna ključno je za čovjekovo zdravlje i funkcioniranje. Svaka odrasla osoba treba dnevno od sedam do devet sati neprekidnog sna, a spavate li dovoljno po noći možete provjeriti jednostavnim testom.

Sve što je potrebno jest popodne otići u spavaću sobu i pokušati zaspati. Sa sobom trebate ponijeti i žlicu i metalni pladanj. Pitate se što će vam to?

Naime, kada legnete, u jednoj ruci trebate držati žlicu, ali tako da ruku stavite izvan kreveta, točno iznad pladnja koji ste stavili na pod. Pogledajte na sat, zatvorite oči i pokušajte zaspati. Kada zaspite, žlica će vam ispasti iz ruke i udarac od metalni pladanj trebao bi vas probuditi. Tada pogledajte na sat i izračunajte koliko vam je bilo potrebno da utonete u san.

– Ako zaspite nakon 15 minuta, dobro ste i ne nedostaje vam sna. Ako zaspite nakon 10 minuta znači da vam manjka sna, ali nije toliko zabrinjavajuće, a ako zaspite u roku od pet minuta ili manje znači da patite od ozbiljnog nedostatka sna – pojasnio je stručnjak za nesanicu dr. Michael Mosley.

Komentara 5

RI
ribar110
21:27 07.05.2017.

Netko bi morao hitno na promatranje.Vi koji ovo pisete ili mi koji citamo vase clanke.

SP
spuljabj
21:54 07.05.2017.

qluposti

MA
majmudin
09:14 08.05.2017.

ahahahahahaha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije