Naslovnica Lifestyle Moda & ljepota

Spavate na pamučnim jastučnicama? Nakon ovoga više nećete

Pamučne jastučnice gotovo su svima prvi izbor, ali stručnjaci smatraju da je to zapravo jako loš izbor.
20. travnja 2017. u 13:40 5 komentara 12983 prikaza
Spavanje
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/5

Pamuk je mnogima prvi izbor kad je riječ o biranju odjeće, ali i posteljine. 

Pamučne jastučnice gotovo svima su prvi izbor, ali stručnjaci smatraju da je to zapravo jako loš izbor. 

Australka Laura Lynch, stručnjakinja za kožu, gostujući u emisiji TodayTonight na australskoj televiziji, objasnila je kako spavanje na pamučnoj posteljini stvara trajne bore na našoj koži.

tuširanje o, da... Znate li zašto biste se uvijek trebali tuširati prije odlaska na spavanje? Dobar san dobro je znati Budite se umorni kao da i niste spavali? Evo jednostavnog trika da ujutro budete odmorni Hrkanje dobro je znati Hrčete? Ovo je položaj u kojem biste trebali spavati da to spriječite

“Pamuk ne dopušta našoj koži da klizi po jastuku nego nas zadržava u jednom položaju, što onemogućuje koži da se vrati u prvotni položaj nakon što se prignječi na jastuku."

Svilene jastučnice puno su bolji izbor, objašnjava, i dodaje kako je riječ o prirodnim vlaknima koji dopuštaju koži da diše. Svila je hipoalergenski materijal, omogućuje koži da klizi po materijalu, stoga neće prouzročiti nastanak bora na licu, dodaje i upozorava kako je uzalud kupovati skupe preparate za peglanje bora ako i dalje spavate na pamučnoj jastučnici.  

"Čak i ako bore na licu ostaju samo nekoliko sati nakon buđenja, s vremenom će postati trajne."

Elipso

  • kupatilo:

    A jednom se mora i ostariti.Stami znaci glatka koza a otrovan nezdravom hranom,svaki dan pod stresom od novi nameta drzave.Nepravda koja se svakodnevno nanosi malom covjeku.Ma brigame za bore hocu normalan zivot dok zivim.Stacemi sto godina zivota a osamdeset patnje.

  • ekalipso:

    gluplje nešto nisam dugo ne pročitah.1. tko kaže da svi spavaju lica uz jastuk? 2. tko kaže da je svatko nemaran pa da će onako izgužvanog lica, da i napravi tako, satima ostati priljepljen za jastučnicu? pametni znaju kako "namjestiti" ... prikaži još! lice na jastučnici. hajde jedna tema kako nije dobro spavati na lijevom boku, pa za par dana druga tema kako je upravo na lijevom boku zdravije nego na desnom. big rolajz

  • kokoiduhovi:

    Samo da dignem kreditić da mogu kupiti svilenu posteljinu. Zašto svu svilenu? Pa nedugo čitam da se grinje zadržavaju više u pamučnoj pa eto, zbog zdravlja.