Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
djeluje

Ovih deset namirnica olakšat će probleme s probavom, uvrstite ih u prehranu!

shutterstock
24.10.2021.
u 07:00

Promijenite prehranu i riješite se nadutosti i zatvora.

Ako ste često naduti i imate probleme s probavom, nemojte odmah posegnuti za raznim tabletama i sličnim proizvodima već pokušajte na prirodan način, i dugotrajno, popraviti probavu. Postoje neke namirnice koje su pune vlakna i ako ih konzumirate neko dulje vrijeme riješit će probleme sa zatvorom i naduti trbuh.

Za doručak pojedite zdjelicu žitarica, onih s visokim udjelom vlakana. U njih dodajte i jogurt koji je također odličan izvor. Osim žitarica, ujutro možete napraviti i zobenu kašu za koju je poznato da je možda čak i najzdraviji doručak na svijetu. Osim vlakana, prepuna je vitamina. Voće i povrće nezaobilazno je u zdravoj prehrani, a jabuke su posebno bitne kod unosa vlakana. Možete dodati i lanene sjemenke koje će pružiti glatku teksturu, a bit će i odličan izvor vitamina i vlakna.

Ako ne možete odoljeti grickanju nečega uz film, birajte kokice - one pečene na zraku najbolja su opcija.

Ovo je još deset najzdravijih namirnica koje biste trebali jesti za doručak:

1/10

Uz njih možete pripremiti i svježe povrće poput mrkvice i celera i 'najzdraviji namaz na svijetu' - humus - kojim ćete unijeti sve potrebne nutrijente.

Zdrava grickalica, međuobrok ili dodatak doručku neka bude suho voće i orašasti plodovi. Ipak, izbjegavajte one pržene i posoljene. Kruh i krekeri od cjelovitog zrna uvijek su zdravija verzija, a imaju jako puno vlakana.

Umjesto da ga ogulite, ispecite krumpir zajedno s korom koja ima jako puno vlakana.

Kako olakšati simptome prehlade: Probajte s vrućim čajem i medom, metvicom...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije