Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
restoran propuh

Ovdje jedu nautičari i ‘love’ stol s – vjetrićem

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
25.07.2019.
u 17:53

Preporučujemo ovaj ručak na najudaljenijem otoku zadarskog arhipelaga, u restoranu čiji vlasnik kaže da su “na kraju svita”.

Nekadašnji restoran Kornat u Salima danas se zove Propuh. Zašto? Jer, ga u Salima tako zovu još od ranih 50-ih kada je otvoren i kada je na otvorenju – bila promaja. Sve se dogodilo na proslavi Nove godine kada su umjesto prozora stavili daske, pa su se od promaje svi razboljeli. E sad, liti je ta ista promaja u restoranu, u vili sagrađenoj u 17. stoljeću, bogodana.

– Ugodno puše baš za stolom za kojim sjedite. Gosti ga stalno rezerviraju – kaže Goran Horvat iz Krapine, koji već drugu godinu radi kao sezonski konobar u Salima. Zaljubio se u taj kraj.

– Zimi je pusto, ali ljeto i more su predivni. U ove dvije godine ni jednom se nisam prevario i za more rekao voda... – smije se Zagorac Goran, a smije se i gazda Alen Špralja te dodaje:

– Preuzeo sam restoran prošle godine i činimo sve da bude sve bolji. Mi smo na kraju svita pa nam je jedino isplativo imati domaće povrće, frišku ribu... Borimo se, a na otoku nije lako.

I to što nude zaista nije loše, a s tom se ocjenom slažu i brojni nautičarima, Austrijanci, Nijemci, Slovenci i Talijani.

Dapače. Probali smo lignje na žaru i obilnu porciju rižota od sipa. I platili 248 kuna. Ne preskupo, a kvalitetno, svježe i ukusno.

Preporučujemo ovaj ručak na najudaljenijem otoku zadarskog arhipelaga, u restoranu čiji vlasnik kaže da su “na kraju svita”.

IZBOR I KVALITETA JELA (do maks. 50 bodova)  45

IZBOR I PONUDA PIĆA (do maks. 15 bodova) 12

POSLUGA I LJUBAZNOST (do maks. 10 bodova) 10

DOJMOVI I PROSTOR (do maks. 20 bodova)  20

UKUPNOST PONUDE (do maks. 5 bodova)  4

UKUPNO:  91

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije