Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Ovakvo spremljenu ribu će svatko rado kušati

Ako tražite jednostavan, ‘elegantan’ i zdrav recept, ovaj je recept idealan za vas.
23. ožujka 2014. u 16:46 0 komentara 1711 prikaza
riba
Foto: Thinkstock

Sastojci: 6 filea (bez kostiju) morske ribe, 2 dl bijelog vina, 2 žličice maslinovog ulja, 3 veća krumpira, žličica suhog ružmarina, malo bijelog bibera, soli, malo isijeckanog peršinovog lista, limun, 2 dl bijelog vina

Priprema: Skuhati krumpir u slanoj vodi. U zdjelici pomiješati vino, začine, maslinovo ulje i peršinov list i u tu smjesu staviti filee da stoje dok ne upiju aromu. Zagrijati pećnicu na 250 stupnjeva celzijusa. Uviti filee u foliju i pecite u pećnici 45 minuta do sat vremena. Pred kraj pečenja skinite foliju da se filei zapeku. Servirajte filee uz oguljeni krumpir i kriške limuna. Količina je dovoljna za četiri osobe.

>>Biste li pojeli jednu od najotrovnijih riba na svijetu? Košta 'tek' malo više od 1000 kuna

 

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
HUO
SAMO NA VEČERNJI TV-U OD 13 SATI
Doznajte kako se možete osigurati i financijski zaštititi od privatnih i poslovnih rizika
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.