Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baš lako...

Otkrivamo 10 jednostavnih načina kako smanjiti unos kalorija

Hrana
Foto: Pixabay
1/3
09.02.2017.
u 17:45

Odaberete li doručak koji se sastoji od visokog udjela vlakana, prije ćete se osjećati sitima

Kako biste izgubile kilograme ne morate ići na stroge dijete već postupno unosite namirnice koje će sa sigurnošću smanjuju kalorije.

1. Pijte više kave ili čaja

Svakodnevnim konzumiranjem crne kave unosite 69 kalorija manje nego inače. Ljubitelji čajeva pak unose 43 kalorije manje i zato su pravi odabir za sve koji žele izgubiti kilograme.

2. Jedite više vlakna za doručak

Odaberete li doručak koji se sastoji od visokog udjela vlakana, prije ćete se osjećati sitima i zbog toga konzumirati 31 posto manje kalorija dnevno.

3. Umjesto soka pijte gaziranu vodu

Zamijenite li sok za gaziranu vodu vaše tijelo poštedjet ćete od čak 150 kalorija dnevno, kako navodi Time.

4. Jedite proteine 

5. Pripazite na nadjeve za salatu

Nadjevi za salatu znaju biti vrlo kalorični zato je najbolje da izbjegavate ono vrlo primamljive s okusom, primjerice, slanine, sira ili slično. 

6. Naručite hranu dok još niste gladni

Pokazalo se da dok smo gladni naručujemo i jedemo više hrane nego inače. Zato se preporučuje da namirnice kupujete dok ste najedeni, a hranu naručujete dok još niste jako gladni.

7. Neka kuhinja bude čista

Istraživanje iz 2016. pokazalo je da osobe koje provedu 10 minuta u neurednoj kuhinji jedu 53 kalorije više nego osobe koje vrijeme provedu u urednoj kuhinji. 

8. Kuhajte više kod kuće

9. Pripazite na ulje za kuhanje

Samo žličica ulja može sadržati 120 kalorija. Pokušajte koristite što manje ulja ili neke alternativne proizvode pri kuhanju omiljenih jela.

10. Ne jedite ispred televizora

Kasno večeranje i još dok gledate televiziju dokazano je odgovorno za prejedanje i dobivanje nepotrebnih kilograma. Pokušajte smanjiti ovu naviku.

>> Cijelo vrijeme rižu ste kuhali pogrešno

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije