Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravija opcija

Omiljeni prilog slavi svoj dan: Pripremite najukusniji pomfrit po receptu mladog kuhara

shutterstock
13.07.2021.
u 07:00

Najstariji recept nastao je još u 1781. godini.

Danas, 13. srpnja, obilježava se svjetski dan jednog od najomiljenijih priloga - pomfrita!

Recept za pržene krumpiriće pronađen je u obiteljskoj knjižici recepata još davne 1781. godine, u Belgiji - iako je originalni naziv French fries (francuski krumpirići). Kako prenosi Days Of The Year, naziv French dobili su jer su vojnici u nekim dijelovima Belgije tada pričali francuski jezik, misleći da su u toj državi.

Današnji dan možete proslaviti pripremom ukusnog pomfrita po receptu mladog australskog kuhara, Morgana Hipwortha. Iako mu je tek 19 godina, Morgan ima odlične vještine i talent u kuhinji. Kako prenosi Metro, ovakva priprema krumpirića je i zdravija jer nema prženja u dubokom ulju.

Sastojci koji vam trebaju su:
Krumpir
Začini po želji
Maslinovo ulje 
Sol

Priprema:
Krumpire narežite na komade i stavite ih u lonac s hladnom vodom i soli te pustite da odstoje nekoliko minuta. Upalite štednjak i zagrijavajte lonac jedno dvije minute, do vrenja vode. Ocijedite krumpire i prebacite ih u posudu za pečenje, dodajte začine, sol i ulje. Pecite u pećnici 25 minuta, na 200°C.

@morganhipworth

you can’t beat french fries, what should I make next? 🤤 ##foryou ##cooking ##food ##yum

♬ original sound - Morgan Hipworth

Zaboravio je krumpire u ostavi, ali nije ih našao trule, nego...

1/2
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije