Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZ

Okružite li se lošim ljudima, slabite vlastiti imunitet

prijateljstva svađa
Photos.com
31.01.2012.
u 07:18

Prijateljstva mogu biti od presudnog značaja za vitalnost kao i balansirana prehrana te dovoljno odmora

Iako stara narodna kaže da je prijatelje dobro držati blizu, ali neprijatelje još bliže, čini se da sa zdravstvenog stajališta to možda i nije tako pametna preporuka. Naime, prema najnovijim istraživanjima znanstvenika s UCLA-a, prijateljstva mogu biti od presudnog značaja za vitalnost kao i balansirana prehrana te dovoljno odmora.

Znanstvenici su, naime, otkrili da negativna društvena interakcija može povećati mogućnost za upale, odnosno toliko oslabiti imunitet da postaje plodno tlo za oboljenja pa čak i ona ozbiljnija poput srčanih oboljenja ili raka.

Tako se u navedenoj studiji objavljenoj u časopisu National Academy of Sciences tvrdi kako je jedan od načina da izbjegnete bolest okružiti se pozitivnim ljudima s kojima niste u nekim natjecateljskim ili zatrovanim odnosima.

– U pradavna vremena određena količina stresa pomagala je ljudima da prežive, no danas, kada nema tih opasnosti, svakodnevna izloženost stresu slabi organizam – objasnio je psiholog Nicholas Rohleder sa Sveučilišta Waltham koji je sudjelovao u istraživanju.

Komentara 3

LI
liliZG
09:57 31.01.2012.

Istina,istina,istina...................

AL
alenfilip
12:25 31.01.2012.

Vještice i crnjaci !! Osmjeh im dode na lice čim se pocne pricat o nekom problemu ili nesreci !!!

MA
Maroje2312
14:08 31.01.2012.

Mislim da je ovaj članak fantastičan i istinit. Evo potvrde da zavist i mržnja ubijaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije