Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupka za zdravlje

Odličan razlog da noge namačete u vodici za ispiranje usta

Pedikura
Foto: Thinkstock
22.06.2016.
u 09:08

Gljivice su "tvrdokorne", i nekada je potrebno duže vrijeme da ih se riješite. U ovo ljetno doba, kada sve češće nosimo otvorenu obuću, ružne promjene na noktima svakako želite izbjeći.

Gljivice na noktima česta su pojava i ako ih i vi imate, nema tu ništa "odlično". 

Ali odlično je to da ih se možete riješiti sami uz pomoć antiseptičke vodice za usta, između ostalog. 

Gljivice su "tvrdokorne", i nekada je potrebno duže vrijeme da ih se  riješite. U ovo ljetno doba, kada sve češće nosimo otvorenu obuću, ružne promjene na noktima svakako želite izbjeći. 

Ne odugovlačite s početkom liječenja. Potrebno je reagirati čim uočite promjene na noktima i/ili neugodan miris nokta. Za liječenje potrebna vam je antiseptička vodica za ispiranje usta, eterično ulje čajevca, nova četkica za zube, jabučni ocat i eterično ulje timijana. 

Kupka

U lavor ulijte iste omjere antispetičke vodice za ispiranje usta i jabučnog octa i uronite noge unutra na pola sata. Nakon toga noge dobro posušite čistim ručnikom. 

Pomiješajte istu količinu eteričnog ulja čajevca, timijana i maslinova u tamnu bočicu i promiješajte. Kapaljkom ili špricom nanesite mješavinu ulja na nokte i ostavite 15 minuta. Zatim upotrijebite četkicu za zube da ulje utrljajte jače u nokte. 

Ponavljajte postupak jednom dnevno sve dok se ne riješite gljivica. 

>>5 odvratnih stvari koje se upravo nalaze na vašem tijelu

Komentara 3

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
11:40 22.06.2016.

i onda poslje isperi usta s tim da se ne baci

ST
steve
12:45 22.06.2016.

Ja sam cesto imao problem s gljivicama na noznim prstima i rijesio sam se za nekoliko dana. Isprobajte i vi. Znamo da sumpor lijeci neke kozne bolesti a kokosovo ulje, cak u zadnje vrijeme citamo da lijeci rak na debelomm crijevu (mora biti hladno presano). Jednostavno, uzmete veliku zlicu kokosovog ulja i dodate sumpora u prasini (ako je u granulicama tada ga usitnite) toliko da smjesa pozuti (otprilike na vrhu rucke cajne zlicioce), dobro promijesajte i lijek je spreman za upotrebu. Nanesite tu kremu izmedu prstiju, namazite ta dva prsta i izvana. Radie to ujutro i navecer, zatim navucite carapu, kada idete spavati a preko dana cipelu a ako nosite sandale ili japanke, namazite preko dana dva puta. Ispocetka osjetit cete malo peckanje, ali to vas neka ne brine. Za kratko vrijeme zaboravit cete da ste imali problem. Ja sam isao cak i dalje, da sam mazao lice na kojem sam imao ineko crvenilo sa nekim ljuskicama koje se jos vise crvenilo poslije brijanja, ali se sumpora u kokosovo ulje tri puta manje stavi zbog opreza jer je to lice. Mazao sam ujutro i navecer. Vazno je da ostane na licu preko noci, a ujutro pslije umivanja ponoviti. Nikako ne nanositi u blizinu ociju, ili vas oko svrbi pa ce te ga trljati a predhodno ste dotakli lice. Zasto sam to ucinio, zato sto su mi prepoprucivali kojekakove kreme po kojima je bilo malo bolje, pa opet ista stvar, danas tih briga vise nemam. Savjet, isprobajte to izmedu dva prsta koji su vam najgori da se uvjerite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije