Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nove pohvale

Ovaj hrvatski grad uvršten je među najpoželjnije svjetske turističke destinacije

varaždin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
11.01.2014.
u 10:35

Ugledni The New York Times je Varaždin uvrstio u 52 svjetske destinacije koje se moraju posjetiti u 2014. godini.

The New York Times nedavno je objavio članak "52 mjesta koja morate posjetiti u 2014.", a na njihovoj se listi našao i Varaždin.

"Zaboravite omiljenu hrvatsku obalu. Varaždin, grad u unutrašnjosti, jedan je od najpitoresknijih i najočuvanijih dijelova zemlje. Sat vremena udaljen od Zagreba, ovaj mali grad od nekih pedeset tisuća stanovnika ima besprijekornu kamenom popločenu jezgru, a prepun je baroknih crkava i palača, kao što je palača Drašković", objavljeno je u NY Timesu.

 "U istom je stilu i barokni glazbeni festival, ali tu priča ne prestaje. Ostali festivali i koncerti su suvremeni i mijenjaju se iz godine u godinu. U prvom redu, tu je Radar Festival koji je privukao imena kao što su Bob Dylan i Carlos Santana. Ostali festivali, kao što je Špancirfest, održavaju se od kolovoza do rujna i privlače umjetnike i glazbenike iz cijele Europe."

Od europskih destinacija na popisu su se našli i albanska obala, Beč, danski Elsinore, Rotterdam, Subotica, Škotska, Yorkshire, Frankfurt, Umea, švicarski Andermatt, Atena, Vatikan i Island. 

>>Hrvatska izlazi iz turističke mode? More nije dovoljno

Komentara 4

Avatar stjepan.loncar.96
stjepan.loncar.96
11:49 11.01.2014.

još kad se riješi smeća...

GD
goran.durinic
14:00 11.01.2014.

Jako lijepo priznanje za Varaždin.

Avatar Topgen
Topgen
11:38 11.01.2014.

Mora da im je glavni i odgovorni iz Varazdina ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije