Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamjena za Viagru?

Novo istraživanje o aspirinu razveselit će sve koji imaju problema s erekcijom

penis
Foto: Thinkstock
08.02.2018.
u 08:20

Nakon uzimanja aspirina svaki dan, 88,3 posto muškaraca iz istraživanja moglo je postići erekciju

Znanstvenici sa Sveučilišta Istanbul Medipol imaju dobre vijesti za muškarce koji pate od erektilne disfunkcije.

Oni su, naime, proveli istraživanje nad 184 muškarca prosječne dobi od 48 godina i došli do zaključka kako bi aspirin mogao zamijeniti lijekove za postizanje erekcije poput Viagre.

Od 184 sudionika istraživanja, njih 70 posto nije moglo postići erekciju. Tijekom šest tjedana 120 muškaraca svaki je dan dobivalo 100 mg aspirina dok je njih 64 uzimalo placebo.

Na početku istraživanja, muškarcima su postavljena dva pitanja: 'Jeste li mogli umetnuti svoj penis u vaginu?' i 'Je li vaša erekcija trajala dovoljno dugo da bi imali uspješan odnos?'.

Na početku istraživanja, 51,3 posto muškaraca koji su trebali uzimati aspirin potvrdno su odgovorili na prvo pitanje, kao i 50 posto muškaraca iz druge grupe.

S druge strane, trećina njih i iz obje grupe potvrdno je odgovorila na drugo pitanje. Dakle, 70 posto njih nije moglo dovršiti seksualni odnos s partnericom.

No, nakon šest tjedana odgovori na postavljena pitanja su se promijenili.

Nakon uzimanja aspirina svaki dan, 88,3 posto muškaraca odgovorila je potvrdno na prvo pitanje te čak 78,3 posto isti je odgovor imao i na drugo pitanje.

S druge strane, iz placebo grupe na prvo pitanje potvrdni odgovor je dalo njih 59,3 posto, a na drugo 43,5 posto.

No, urolozi upozoravaju kako ovim istraživanjem nisu obuhvaćeni pacijenti koji najviše pate od erektilne disfunkcije poput oboljelih od dijabetesa, srčanih bolesnika i sl. te da su zbog toga potrebna daljnja istraživanja kako bi se sa sigurnošću moglo tvrditi da aspirin pomaže pri postizanju erekcije.

Pogledajte i galeriju: 6 tihih znakova koji vam govore da ćete uskoro dobiti srčani udar

penis
1/8

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:15 08.02.2018.

onda će to spasiti mnoge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije