Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super recept!

Nije komplicirano, a uživanje u okusima je zajamčeno: Napravite crème brûlée kod kuće od samo 3 sastojka

Antony Khoury/TikTok
07.02.2022.
u 07:00

Sastojke sigurno već imate kod kuće.

Mladić iz Montreala u Kanadi, Anthony Khoury, koji je završio kulinarsku školu, podijelio je savršeni recept za Crème Brûlée u obliku TikTok videa koji je brzo pregledan više od 15 milijuna puta! 

I ne, njegov recept nije uopće kompliciran, baš suprotno, može ga pripremiti svatko kod kuće jer je potrebno samo 3 sastojka.

Kako prenosi Insider, potrebna vam je 1 velika kuglica sladoleda od vanilije, otopljenog, 1 žumanjak i nekoliko žlica šećera.

Uzmite jednu tepsiju, male keramičke posudice i pjenjaču. 

Zagrijte pećnicu na 160°C. Dodajte jednu kuglicu otopljenog sladoleda od vanilije u zdjelu, zatim jedan žumanjak, a onda miješajte dok se ta dva sastojka ne sjedine.

Ulijte smjesu u posudicu ili kalup, pa ju prebacite u tepsiju s visokim rubovima. Sada dolazi bitan dio - u tepsiju ulijte vruću vodu dok ne dođe do pola. Tako će se ovaj desert više kuhati nego peći.

Pecite 35 do 40 minuta, a kada je gotovo prebacite u hladnjak na 2-3 sata. 

Za izradu šećernog vrha imate dvije opcije - ako imate kuhinjski plamenik onda možete šećer samo posipati po vrhu i zapaliti ga, a ako nemate istopite jednu žlicu šećera s pola žlice vode na štednjaku, na laganoj vatri, dok se šećer ne karamelizira. Izlijte ga na ohlađeni desert i pričekajte da se stisne kako bi se raspucao dok žlicom lupite po njemu.

@iamnotachef Reply to @arianaaa_p 3 ingredient Crème Brûlée #dessert #cremebrulee ♬ 水に流して - Édith Piaf

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi

1/5
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije