Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Napokon recept za američke palačinke koji uspijeva baš svaki put - evo u čemu je tajna!

Za američke palačinke svatko ima svoj recept, a koliko god se trudili nekad vam jednostavno ne ispadnu onako kako ste priželjkivali. Sada napokon možete odahnuti jer uz ove detaljne upute svaki ćete put dobiti izdašne i meke palačinke koje su toliko ukusne da im ni nadjev nije potreban.
26. srpnja 2020. u 20:18 0 komentara 7575 prikaza

Ne morate biti ekspert za palačinke da biste oduševili članove svoje oibtelji ukusnim doručkom - dovoljno je da slijedite upute za pripremu koje smo posudili od Tatjane Miletić, autorice bloga MyTastyPot. Dobar tek želimo!

Američke palačinke

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme odmaranja tijesta: 20 minuta

Za 12 palačinki promjera 10 cm

Sastojci:

2 jaja (odvojite žumanjce od bjelanjaka)

400 ml mlijeka

par kapi limuna

320 g brašna

1 prašak za pecivo (umiješajte ga u brašno)

1 žličica soli

4 žličice šećera

125 g maslaca (pola ide u tijesto, a na drugoj polovici pečemo palačinke)

 | Autor : Tatjana Miletić/MyTastyPot Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:

Prvo pomiješajte mlijeko i par kapi limuna kako biste dobili čuveno buttermilk mlijeko. Neka malo odstoji dok pripremate ostale sastojke. Sada pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. Prijeđite zatim na “mokre” sastojke. Pripremljeno mlijeko, rastopljeni pa prohladjeni maslac (60 g) i žumanjke dobro umutite. Sada mokre sastojke sipajte u suhe i lagano ih promiješajte da se lijepo sjedine. Na kraju dodajte i bjelanjke i sve lagano sjedinite. Poanta je da tijesto ne treba biti glatko i posve izrađeno kako ste inače navikli kad radite s mikserom. Dovoljno ih je samo laganim pokretima sjediniti. Ostavite smjesu za tijesto da se odmori oko dvadesetak minuta. Za pečenje palačinki koristite malu tavicu od lijevanog željeza. Stavite komadić maslaca (oko 5 g) na zagrijanu tavicu, ubacite zaimačom tijesto i rasporedite ga do ruba. Pecite oko jedne minute s jedne i onda s druge strane. Od ove količine trebali biste dobiti oko 12 palačinki. Nadjev za palačinke birajte po vlastitom ukusu, a budući da je sezona bobičastog voća predlažemo da ih premažete javorovim sirupom i dodate koju svježu borovnicu. Palačinke možete premazati i nutellom, medom, džemom, a možete jednostavno dodati i kockicu mekanog maslaca na toplu palačinku.

Nešto savršeno Bolje ne može: Ova Ferrero čokoladna torta ima i Nutellu i napolitanke Lagano Crumble sa svježim malinama - najbolji proljetni desert koji možete poželjeti Top recept Jednostavno jelo: Lignje zapečene u pećnici sa špeclima su za prste polizati
Slunj: Gotovina, Markač i Krstičević nazočili vojnoj vježbi Velebit 18
NEPOZNATA EPIZODA IZ ŽIVOTA TOME MEDVEDA
'Tog je dana u Primišlju poginuo vaš brat, srpski, i moj brat, hrvatski vojnik'
Gorenje
Pametni savjeti
Borba protiv otpada: Bacamo hrane više nego ikada, ali postoje načini kako to smanjiti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.