Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTVARENA ŽELJA

Nagrađeno pismo Andriju odvelo do Finske i Djeda Mraza

cvetko
09.12.2009.
u 15:32

Mali je Andrija prvu nagradu osvojio zbog želje da mu Djed Mraz pod bor donese slatkiše i punu vreću vremena za njegovu majku Branku.

Sedmogodišnji Andrija Cvetko iz Zleća u blizini Svetog Križa Začretja, koji je prošle godine za najoriginalnije pismo Djedu Mrazu osvojio put u Finsku spreman je za putovanje života, a mi smo ga posjetili dan prije polaska. Podsjetimo, Andrija je prvu nagradu osvojio zbog želje da mu Djed Mraz pod bor donese slatkiše i punu vreću vremena za njegovu majku Branku.

Mama, a gdje je Finska?

- Prvo smo se dvoumili hoćemo li krenuti na put, pogotovo zbog ove situacije sa svinjskom gripom, ali onda nas je Andrija razuvjerio, da gore sigurno nema svinjske, već eventualno sobovske gripe – objasnila je mama Branka, koja će s Andrijom u posjet Djedu Mrazu. Prva Andrijina reakcija kad je doznao za nagradu, prema riječima njegove majke, bila je:
- Super, idemo u Finsku! A gdje je to?

- Kad su mi objasnili da moramo putovati daleko avionom, malo me bilo strah, pa sam predložio da kad već moramo, tamo idemo avionom, ali da se vratimo s Djedom Mrazom – objašnjava plan putovanja Andrija. Putne torbe su spakirane iako mama Branka priznaje da je na bila na sto muka što i kako spakirati.

- Ne samo to, meni je nervoza u želucu već tri dana. Da budem iskrena, nije nam ni financijska situacija najbolja, pa smo se malo dvoumili, međutim, kad su nam rekli da smo dobili i džeparac od tri tisuće kuna, više nije bilo prepreka za putovanje. Posebno zahvaljujem Večernjem listu i PBZ-u bez kojih to ne bi bilo moguće – objasnila je Branka, našalivši se da je Djed Mraz Andriji stvarno ispunio želju, jer je ona u međuvremenu ostala bez posla pa sad ima više vremena za njega i njegovu 13-godišnju sestru Janu.

Laptop - nova želja

- Imamo manje novca, ali bitno je da smo živi i zdravi – rekla je majka, objasnivši da je njena želja već godinama samo da djeca budu zdrava.

- Ove ću godine od Djeda poželjeti laptop - prekinuo je Andrija majku. Kaže da se najviše veseli što će vidjeti Djeda Mraza uživo, ali i sobove te patuljke. Cijelu je godinu štedio i uspio je uštedjeti 1300 kuna.
– Svi su mi dali za džeparac pa mislim da će mi to biti dovoljno – zaključio je Andrija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije