Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Internetski hit

Mislite da ćete se više najesti od dvije pizze nego od jedne? Matematika kaže drukčije, zbunit će vas

Twitter
09.01.2019.
u 10:37

Vjerujemo kako ćete dvaput promisliti prije idućeg naručivanja pizze!

Jeste li spremni za još jedno "nedokučivo" otkriće koje će vam pomutiti um? Naime, ako dijelite pizzu sa svojim prijateljima, za svoj novac tehnički ćete dobiti više ako naručite pizzu promjera 18 inča, odnosno približno 45 cm, nego dvije od 12 inča, odnosno približno 30 cm. 

Ljudi na društvenim mrežama bili su jako zbunjeni matematičkom računicom koja je osvanula na Twitteru i pitali su se: "Nisu li ove dvije pizze veće od jedne?", piše Mashable. 

Naime, iako se "protivi" intuiciji, matematika kaže da pizza od 45 cm ima približno 645 kvadratna centimetra "pizze", dok dvije pizze od 30 cm imaju 574 kvadratna centimetara "pizze". 

Drugi su našli nelogičnosti u ovakvom izračunu u slučaju kad osoba jede koru pizze. Naime, ako volite koru, naručite dvije pizze jer ćete punjenom korom ipak dobiti više "pizze"! 

 

>> Pogledajte video s reakcijom djevojčice koja prvi put vidi oca bez brade

Ključne riječi

Komentara 4

SU
SULUD
11:23 09.01.2019.

Kod nas ne postoji ni termin inch već cm. Ali kad članke copy pastaju kojekakve influencerice onda imaš takav debilni tekst. Kod nas je sigurno bolje uzeti dvije normalne nego jednu jumbo pizzu. Na jumbo pizzi jedino što je jumbo je debljina tijesta i sve jumbo su nekao umjetne.

DU
Deleted user
11:11 09.01.2019.

Iva, imas problem sa sobom. Kod nas uopce ne postoje termini 18 i 12 inch pizza. Kod nas su male velike i jumbo, a velicina ovisi o subjektivnoj procjeni svake pizzerije. Nasla si sliku na internetu i prepisala opis ispod slike i eto ti clanka.

JU
jure86
17:58 09.01.2019.

Kao prvo ne jedu se kvadradi nego grami, dekagrami, kilogrami, prema tome ovo bi trebalo vagati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije