Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje otkrilo

Muškarci s erektilnom disfunkcijom imaju dvostruko veći rizik da će patiti i od ovih problema

penis
Foto: Thinkstock
12.06.2018.
u 10:37

Impotencija može predstavljati puno veći problem od kolesterola ili visokog krvnog tlaka

Muškarci koji pate od erektilne disfunkcije imaju dvostruko veće šanse da će dobiti srčani udar ili zastoja srca, pokazalo je novo istraživanje.

Liječnici su upozorili kako muškarci koji ne mogu postići ili pak zadržati erekciju odmah trebaju odmah potražiti pomoć jer im prijete i drugi zdravstveni problemi.

Erektilna disfunkcija, koja može biti povezana s visokim krvnim tlakom ili kolesterolom, pogađa jednog od deset muškaraca u jednom trenutku života, piše Daily Mail.

No, impotencija može predstavljati puno veći problem od kolesterola ili visokog krvnog tlaka.

Istraživanje je provedeno na gotovo 1900 muškaraca kojima su uspoređivali probleme s erektilnom disfunkcijom i srčanim bolestima. Provedeno je u Školi medicine John Hopkins, a muškarci su bili stari između 60 i 78 godina te ih se pratilo četiri godine.

Tijekom istraživanja, ukupno je zabilježeno 115 srčanih udara, zastoja, i iznenadnih srčanih bolesti. Rezultati su pokazali kako je 6,3 posto muškaraca koji su patili od erektilne disfunkcije dobilo srčani udar i 2,6 posto više ih je pretrpjelo srčani zastoj.

Komentara 2

PV
prcko.vitamincic
13:07 12.06.2018.

Daj napiši kakav rizik imaju muškarci koji su odlučili ostati u Hrvatskoj, npr. rizik da će sto posto biti siromašan narod dok drugi budu uživali u mirovini hrvatski narod neće znati što je to mirovina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije