Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokušajte

Evo što će se dogoditi u vašem mozgu ako na 15 minuta ugasite svoj telefon

Mobiteli
Foto: Thinkstock
1/3
08.11.2017.
u 16:40

Pokazalo se da tih 15 minuta bez digitalnih igračaka pomaže ljudima da se riješe intenzivnih osjećaja, poput primjerice - stresa.

Što će se dogoditi s vašim mozgom ako isključite svoj pametni telefon na 15 minuta?

Većina ljudi provede oko pet sati gledajući u ekran svog pametnog telefona te se isključivanje na 15 minuta ne čini kao neka "pomoć"?

Istraživači sa Sveučilišta Rochester zamolili su volontere da sjede 15 minuta sami, bez upaljenog pametnog telefona i promatrali promjene koje se događaju.

Pokazalo se da tih 15 minuta bez digitalnih igračaka pomaže ljudima da se riješe intenzivnih osjećaja, poput primjerice - stresa. Volonteri su bili manje uzbuđeni nakon tih 15 minuta, ali i manje zainteresirani. 

Znanstvenici tvrde da će kraći odmaci od telefona na dan i vrijeme samo za sebe imati učinka da se riješite jakih emocija i smirite.

Mobiteli
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije