Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Genijalno

Morate probati ovaj sendvič nad sendvičima - jednostavno obara s nogu!

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
24.04.2021.
u 07:00

Sendvič za ručak? Ali kakav sendvič! Podsjeća na neki dobar street food s londonski ulica. Pa onako dok šećeš i turistički obilaziš grad, umoran i gladan zastaneš pored štanda na Borough marketu i naručiš bogati topli sendvič s ramstekom… Ali, ovaj put sve u domaćoj, kućnoj izvedbi superblogerice Nasje Duplančić.

Na blog Mama, ja sam gladan odlazimo uvijek kad s vama želimo podijeliti recept za neko zdravo, uravnoteženo jelo s puno povrća, zdravih žitarica i ribe, pripremljeno tako da nema čovjeka koji bi ostavio samo jednu mrvicu na tanjuru. Ovaj put smo "maznuli" recept za sendvič koji je sve samo ne običan - i opet vam pruža sve potrebne nutrijente. A tek užitak koji pruža... Uh!

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Sendvič s ramstekom

Sastojci:

2 luka
1-2 ciabatte
1 komad ramsteka (cca 350 – 400 g) debljine 2,5 cm
salata po izboru (kristal, potočarka, crveni radič, rukola, baby špinat)
sol, šareni papar
žličica senfa
komadić maslaca
ulje
1-2 žličice aceta balsamica
3 češnja češnjaka

Za umak:
1 žlica kiselog vrhnja
1-2 žličice senfa
prstohvat soli

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Priprema:

Ramstek kupite kod provjerenog mesara. Nije svaki dio ramsteka najbolja opcija za pečenje. Zato je najbolje da prilikom kupnje naglasite da vam treba meso za pečenje na tavi. Kada ste kupili dobar komad mesa, prvo ga začinite. Ja sam dodala dosta šarenog papra i premazala meso žličicom senfa. Prelijte ga obilno uljem pa dodajte grančicu ružmarina i 3 češnja češnjaka samo zgnječena s korom. Ja volim dodati malo aceta balsamica koji ima ulogu da omekša meso. Što duže meso držite u pacu, bit će mekše. Najmanje 24 sata, a možete ga tako čuvati u hladnjaku danima. Prije pečenja meso izvadite iz hladnjaka i pustite da dosegne sobnu temperaturu (1-2 sata).

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Salatu operite i osušite. Za umak samo promiješajte sve sastojke. Luk narežite na tanje listiće/kolutove pa ga stavite u tavu s maslinovim uljem. Posolite i dodajte šareni papar pa pirjajte dvadesetak minuta. Pazite da ne zagori, povremeno podlijte s vrlo malo vode i nastavite pirjati uz miješanje da se luk lagano karamelizira. Izvadite ga u zdjelicu. Istu tavu zagrijte na jaču temperaturu tako da se tava krene dimiti. Ubacite meso i pecite ga sa svake strane po 4 minute (ovo je meni idealno vrijeme pečenja za ovu debljinu mesa tako da u sredini ostane ružičasto. Ako volite slabije ili više pečeno meso, smanjite vrijeme za pola ili cijelu minutu.
Kada se jedna strana ispekla, ubacite komadić maslaca i češnjak i ružmarin iz paca, okrenite meso i nastavite peći uz podlijevanje mesa masnoćom od pečenja. Izvadite ga u aluminijsku foliju, posolite sa svih strana, zamotajte i pustite da miruje 2-3 minute.

Za to vrijeme pripremite ciabattu. Prepolovite je pa mekšu stranu stavite na tavu u kojoj se peklo meso da se dobro zapeče.
Okrenite pa pustite još malo. Meso izvadite iz folije. Sačuvajte sokove koje je ispustilo u foliji. Narežite meso sasvim tanko.

Na ciabattu slažite redom: salatu, meso, pečeni luk, umak, drugu polovicu ciabatte pokapajte sokovima koje je pustilo meso, a možete još i premazati umakom. Preklopite pa narežite na 3 dijela.

Komentara 7

Avatar Navaljni
Navaljni
12:03 24.04.2021.

?! I vama je za brisanje i opomenu komentar -Ahahaha a šro ne bi bila pizza s ramstekom. Koja pamet..." .-.... jeste vi uopće normalni?

MO
montello
18:24 25.04.2021.

Sad cu napraviti jedan

Avatar EtTore
EtTore
19:58 24.04.2021.

Sezona ce biti TROPA i ovoga lita!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije