Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korizmeni jelovnik

Cipli zlatari s grahom i špinatom - savršen ručak za kraj radnog tjedna

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
05.03.2021.
u 07:00

Cipli zlatari nisu razvikani poput neke druge bijele ribe, ali neki tvrde da su jednako ukusni. U svakom slučaju su povoljniji pa u njihovom slučaju ne prolazi isprika da je riba skupa. A pripremljeni s mahunarkama - idealna su kombinacija!

Recept u kojem se riba i mahunarke naprosto obožavaju posudili smo s bloga Mama, ja sam gladan, autorice Nasje Duplančić.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Cipli zlatari s grahom i špinatom

Sastojci:

4 cipla (1kg)

2 šake špinata

1 manji luk

3-4 češnja češnjaka

150 g mladog graha

maslinovo ulje

10-ak kapara

šaka peršinova lišća

sol


šareni papar

malo limunova soka


Za temeljac:

1 mrkva

komadić celera

3 češnja češnjaka

1/2 luka

sol

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Priprema:

Ciplima uklonite škrge i utrobu pa ih operite i pažljivo filetirajte. Filete blago posolite i pokapajte limunovim sokom pa ostavite sa strane, a glave i kosti stavite u lonac. Dodajte mrkvu, luk, češnjak i vodu pa lagano posolite i pustite da se kuha dok povrće ne postane mekano. U širu, dublju tavu ulijte maslinovo ulje (oko 1dl) pa dodajte na listiće narezani luk. Posolite i pustite da se pirja dok luk ne uvene. Pri kraju dodajte pola količine sjeckanog peršina i na listiće narezani češnjak. Sada dodajte oprani grah i prelijte temeljcem tek toliko da grah bude prekriven (koristite cjedilo za dodavanje temeljca da biste izbjegli kosti). Poklopite i kuhajte na laganoj vatri.
U međuvremenu, kako grah bude bubrio, trebat ćete dodavati još temeljca. Kada procijenite da je grahu potrebno još oko pet minuta kuhanja, na vrh poslažite filete ribe kožom okrenute prema dolje. Posipajte ostatkom peršina. Poklopite i kada riba sasvim pobijeli (oko 5 minuta) ugasite vatru. Zadnju minutu ubacite listove špinata i kapare. Kada je sve gotovo, prelijte maslinovim uljem i popaprite.
Dobar tek! Ostatak temeljca procijedite i zamrznite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije