Naslovnica Lifestyle Zdravlje

'Mislim da sam oženio krivu djevojku'

Brak je veza u koju treba ulagati, posebice emocije, vrijeme, pažnju i ostalo. U braku parovi prolaze kroz razne faze i probleme koje bi trebali rješavati zajedno
20. veljače 2019. u 18:52 13 komentara 15615 prikaza
Ilustracija
Foto: Thinkstock

Muškarac, (34), zaposlen je u bankarskom sektoru i oženjen je tri godine. 

No, taj ga brak ne čini sretnim. Svoj je problem odlučio iznijeti terapeutkinji na portalu TOI od koje je zatražio savjet što učiniti. 

problemi Moj dečko ponaša se kao da je stan u kojem živim njegov, osim kada treba platiti račune

"Vjenčali smo se nakon tri mjeseca. Tijekom vremena bolje sam je upoznao i shvatio sam da nije moj tip osobe. Ja sam velikodušna i darežljiva osoba, a ona je, s druge strane, orijentirana samo na sebe. Ne vjeruje mi kada je riječ o njenim financijama i ja sam trošio cijelu svoju plaću na naše svakodnevne troškove. Ona svoju plaću troši na šoping i putovanja. Kako je vrijeme prolazilo, prestala je i komunicirati s mojim roditeljima, koji ne žive s nama. Stalo joj jedino do svojih prijatelja. Imam osjećaj da živim s nekim kome uopće nije stalo do mene niti do našeg zajedničkog života. Rekao sam joj kako se osjećam i ona je na to odgovorila da više nismo zaljubljeni. Što mi je činiti? "

Brak je veza u koju treba ulagati, posebice emocije, vrijeme, pažnju i ostalo. U braku parovi prolaze kroz razne faze i probleme koje bi trebali rješavati zajedno, pojasnila je Rachana Awatramani.

istraživanje Parovi koji koriste ovu riječ, sretniji su i imaju dulje veze

Jasno je da ovakva situacija može stvoriti jake frustracije. Različiti karakteri lako dovode odnos u probleme, posebice ako ne postoji kompromis ili želja da se problem riješi djelovanjem obiju strana. 

"U ovom slučaju trebali biste sjesti i razgovarati sa svojom suprugom o svemu što vas muči pokušati naći zajedničko rješenje problema. Pokušajte se prisjetiti kada su se ovakve promjene ponašanja počele događati i pojasnite supruzi da biste oboje trebali dijeliti odgovornost i djelovati kao tim za uspješan i održiv brak. 

Novac ljubav li novac? Više volite novac nego leptiriće u trbuhu? Materijalisti češće žive u nesretnim brakovima

Pogledajte i video Putnica izbačena iz aviona - Pljuvala, vikala i vrijeđala putnike

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

  • Brankko:

    Muškarac se oženi djevojkom. Oženiti djevojku znači da se djevojka oženi, ona uđe u brak sa ženom. Usporedi otac oženio sina. Djevojka se udaje. Može se reći za oboje da se vjenčaju, da stupe u brak. Ali da je neki ... prikaži još! muškarac oženio djevojku, to u hrvatskom standardnom jeziku NE znači da se taj muškarac oženio tom djevojkom. Englesko marry ne znači isto što i hrvatsko oženiti se. Doduše, crkva inzistira da se umjesto riječi brak upotrebljava ženidba, što pak je malo nezgodno upravo za žene -- ženidba je iz perspektive muškarca, a iz perspektive žene imamo ono starinsko "ići za muž"; iz perspektive žene to je udaja (za muškarca).

  • deda1234:

    Nisi jedini..

  • BakaMraz:

    Ozenio "krivu" djevojku? A je li ta djevojka proglasena na sudu krivom ili ima neki fizicki nedostatak pa joj je tijelo izraslo ukrivo? Sve mi se cini da je doticni postao novinar u Vecernjoj skoli a ne na fakultetu!