Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispovijest

'Mislim da sam oženio krivu djevojku'

Ilustracija
Foto: Thinkstock
20.02.2019.
u 18:52

Brak je veza u koju treba ulagati, posebice emocije, vrijeme, pažnju i ostalo. U braku parovi prolaze kroz razne faze i probleme koje bi trebali rješavati zajedno

Muškarac, (34), zaposlen je u bankarskom sektoru i oženjen je tri godine. 

No, taj ga brak ne čini sretnim. Svoj je problem odlučio iznijeti terapeutkinji na portalu TOI od koje je zatražio savjet što učiniti. 

"Vjenčali smo se nakon tri mjeseca. Tijekom vremena bolje sam je upoznao i shvatio sam da nije moj tip osobe. Ja sam velikodušna i darežljiva osoba, a ona je, s druge strane, orijentirana samo na sebe. Ne vjeruje mi kada je riječ o njenim financijama i ja sam trošio cijelu svoju plaću na naše svakodnevne troškove. Ona svoju plaću troši na šoping i putovanja. Kako je vrijeme prolazilo, prestala je i komunicirati s mojim roditeljima, koji ne žive s nama. Stalo joj jedino do svojih prijatelja. Imam osjećaj da živim s nekim kome uopće nije stalo do mene niti do našeg zajedničkog života. Rekao sam joj kako se osjećam i ona je na to odgovorila da više nismo zaljubljeni. Što mi je činiti? "

Brak je veza u koju treba ulagati, posebice emocije, vrijeme, pažnju i ostalo. U braku parovi prolaze kroz razne faze i probleme koje bi trebali rješavati zajedno, pojasnila je Rachana Awatramani.

Jasno je da ovakva situacija može stvoriti jake frustracije. Različiti karakteri lako dovode odnos u probleme, posebice ako ne postoji kompromis ili želja da se problem riješi djelovanjem obiju strana. 

"U ovom slučaju trebali biste sjesti i razgovarati sa svojom suprugom o svemu što vas muči pokušati naći zajedničko rješenje problema. Pokušajte se prisjetiti kada su se ovakve promjene ponašanja počele događati i pojasnite supruzi da biste oboje trebali dijeliti odgovornost i djelovati kao tim za uspješan i održiv brak. 

Pogledajte i video Putnica izbačena iz aviona - Pljuvala, vikala i vrijeđala putnike

Komentara 13

DE
deda1234
19:42 20.02.2019.

Nisi jedini..

BR
Brankko
01:08 21.02.2019.

Muškarac se oženi djevojkom. Oženiti djevojku znači da se djevojka oženi, ona uđe u brak sa ženom. Usporedi otac oženio sina. Djevojka se udaje. Može se reći za oboje da se vjenčaju, da stupe u brak. Ali da je neki muškarac oženio djevojku, to u hrvatskom standardnom jeziku NE znači da se taj muškarac oženio tom djevojkom. Englesko marry ne znači isto što i hrvatsko oženiti se. Doduše, crkva inzistira da se umjesto riječi brak upotrebljava ženidba, što pak je malo nezgodno upravo za žene -- ženidba je iz perspektive muškarca, a iz perspektive žene imamo ono starinsko "ići za muž"; iz perspektive žene to je udaja (za muškarca).

JO
joed
20:11 20.02.2019.

A što si se ženio nakon 3 mjeseca veze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije