Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinoteka

Malvazija, Nevina 2008. i Dingač 2009. osvajaju Ameriku

vino
Duško Marušić/Pixsell
02.11.2010.
u 15:05

Vinari Matošević i Tolj već su zauzeli zavidno visoka mjesta i pažnju svjetskih vinskih znalaca

Ugledni vinar Ivica Matošević i Ernest Tolj istarsku malvaziju te birane kupaže odlučili su predstaviti i preko oceana – u Chicagu, u restoranu Tru, te New Yorku, u prestižnu hotelu The Plaza, u restoranu Oak Room. Vinarije Matošević i Saints Hills biranom će društvu – distributerima, kupcima, somellierima i novinarima u Chicagu i New Yorku predstaviti svoj rad i našu zemlju svježim i odležanim malvazijama, kupažama Grimalda 2008, Nevinom 2009. te kupažom malvazije i chardonnaya i Dingačem 2008. 

Korak je to u profiliranju i zauzimanju mjesta u vrhu svjetskoga vinskog biznisa kad je riječ o privatnim obiteljskim vinarijama. Obje vinarije, Matošević i Saints Hills, u posljednje vrijeme zauzimaju vrlo visoko mjesto na listama međunarodnih kritičara i vinskih stručnjaka te u stručnim publikacijama o vinima Wine Spectatora, Wine Enthusiasta i The Wine Advocata.

 

Ključne riječi

Komentara 1

BE
belizar
13:15 04.11.2010.

istina da su imali predstavljenja u chicagu i NY-u, pitanje je međutim kako će proći na tržištu, tj. da li su uspjeli zaintrigirati američke dealere i somelliere! ali neistina je, da s postizali dobre rezultate! bodovanje u decanteru, a posebnog kod parkera je pokazalo dosta osrednej rezultate. 100 je najviše bodova, što nijedno vino nikada ne dobije, ali sve iznad 90 je izvrsno. 85-90 je vrlo dobro, 80-85 je prosjeno vino, a sve ispod 8o je u biti loše vino, koje se isplati kupiti samo ako je butelja manje od 10$! tolj i njegovi plavci su dobili 83 i 84 boda, a matošević je bio malo bolji s 86 bodova. toliko o \'osvajanju amerike\' i velikim uspjesima na ocjenjivanju vina;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije